mpaltas_luminateΣυνάντηση του ΥΠΟΠΑΙΘ με αναγνώστες της γαλλικής εφημερίδας LHUMANITE

Με αναγνώστες της εφημερίδας της Γαλλικής αριστεράς «L’ Humanité» συναντήθηκε χθες ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 20 φίλοι της ιστορικής γαλλικής εφημερίδας οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της να εκφραστεί η αλληλεγγύη των Γάλλων σε μία απευθείας συνάντηση με τον Ελληνικό λαό.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς υποδέχτηκε την ομάδα σε κεντρική αίθουσα του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στη συνάντηση ο Υπουργός μίλησε για τους όρους της τρέχουσας διαπραγμάτευσης, την ερμηνεία του ΟΧΙ κατά το πρόσφατο δημοψήφισμα και το κυβερνητικό έργο των τελευταίων πέντε μηνών.

Στη συνέχεια απάντησε στις καίριες ερωτήσεις των αναγνωστών.

«Το Υπουργείο πλέον πάει στον κόσμο και όχι αντίστροφα. Έχουμε ξεκινήσει μία συστηματική συζήτηση ουσίας με τη κοινωνία» είπε
ο Αριστείδης Μπαλτάς. Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις τόνισε ότι «οι μεταρρυθμίσεις που προωθούμε είναι πολλές και έρχονται αρκετές φορές αντιμέτωπες με εμπόδια». Τα οποία θα προσπελαστούν, όπως συνέχισε ο Υπουργός, με το νομοσχέδιο ώστε με το οποίο « θα έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε νέες και καίριες μεταρρυθμίσεις». Διευκρίνισε ακόμα ότι σε πολιτικό επίπεδο το έργο της κυβέρνησης στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δεχθεί πόλεμο στηριγμένο σε παρανοήσεις και διαστρεβλώσεις.

Στο πυκνό πρόγραμμα του ταξιδιού η ομάδα θα συνομιλήσει με μέλη της κυβέρνησης, προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Θα επισκεφτούν δομές αλληλεγγύης όπως κοινωνικά ιατρεία, εναλλακτικές πολιτιστικές δομές κ. α. Θα επισκεφτούν εμβληματικούς για τη δημοκρατία χώρους όπως το Κοινοβούλιο αλλά και την ΕΡΤ (θυμίζουμε ότι η εφημερίδα κυκλοφόρησε με μαύρο εξώφυλλο την ημέρα που κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά κατέβασε τους διακόπτες της κρατικής ραδιοφωνίας -τηλεόρασης).

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.