Panepisthmio ATHINASΠραγματοποιήθηκε στο διάστημα 18-19 Ιουνίου 2015 η επίσημη έναρξη του προγράμματος HERON (HORIZON 2020) με συντονιστή το ΚΕΠΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα έχει στόχο την ενσωμάτωση κοινωνικών, μορφωτικών και εκπαιδευτικών παραγόντων στις πολιτικές για την ενεργειακή αποδοτικότητα στους τομείς των κτηρίων και των μεταφορών.

Το πρόγραμμα θα εστιάσει στα κοινωνικά, πολιτισμικά και μορφωτικά εμπόδια που υπάρχουν στην επικοινωνία και στην προώθηση αποτελεσμάτων πολιτικών, ιδιαίτερα με βάση τις επενδυτικές-χρηματοδοτικές προτάσεις της Ε.Ε. και των χωρών μελών με ορίζοντα το 2030 και πέραν αυτού. Από τα συμπεράσματα του έργου που διενεργείται στις οκτώ συμμετέχουσες χώρες αναμένεται να επωφεληθούν φορείς  αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης (κεντρικό, περιφερειακό, τοπικής αυτοδιοίκησης). Τέλος, τα συμπεράσματα θα διευκολύνουν και τους παράγοντες της αγοράς (επιχειρήσεις, συμβούλους κλπ.) στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους.

Τα μέλη της κοινοπραξίας είναι το Università Bocconi – IEFE (Ιταλία), Black Sea Energy Research Centre – BSERC (Βουλγαρία), Oxford BROOKES University (Ηνωμένο Βασίλειο), University of Antwerp (Βέλγιο), Wuppertal Institute for Climate, Environment and Energy (Γερμανία), Stockholm Environment Institute in Tallin (Εσθονία) και το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ,http://www.kepa.uoa.gr/index.php/el/) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ενδιαφερόμενοι για τους στόχους, τη δράση και τα αποτελέσματα του προγράμματος μπορούν να απευθύνονται από 1ης Αυγούστου 2015 στην ιστοσελίδα του έργου και στη διεύθυνση epgsec[at]kepa.uoa[dot]gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.