Έπειτα από τις διαμαρτυρίες και παρατηρήσεις Συλλόγων και παρατάξεων σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται φέτος στην  αναγνώριση των αντιπροσώπων, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σημειώνει τα παρακάτω:

            Κατά τη φετινή χρονιά η Νομική Σύμβουλος της Δ.Ο.Ε. δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να ζητήσει να τηρηθούν τα όσα προβλέπει η νομοθεσία τόσο σε σχέση με τη σύνταξη των πρακτικών εκλογής, όσο και σε σχέση με τα έγγραφα που πρέπει να αποσταλούν στην Ομοσπονδία.

Το ότι πολλοί Σύλλογοι εφάρμοζαν άλλες πρακτικές και η αναγνώριση γινόταν με βάση αυτές, δε σημαίνει ότι ακολουθούταν η σωστή διαδικασία. Η αποκατάσταση των λαθών έχει ως στόχο την ενίσχυση του κύρους των διαδικασιών και σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ούτε η ταλαιπωρία των μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων αλλά ούτε και η παρεμπόδιση της αναγνώρισης των αντιπροσώπων.

            Η ημερομηνία της 15ης Ιουνίου 2015 που ορίστηκε για την αποστολή των εγγράφων στη Δ.Ο.Ε. είχε ως στόχο την ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατικής διαδικασίας και ταλαιπωρίας των αντιπροσώπων την ημέρα της αναγνώρισης, αφού αν έχει ολοκληρωθεί το κομμάτι του ελέγχου των πρακτικών πριν τις 20/6/2015 θα απλοποιηθούν εξαιρετικά οι διαδικασίες.

            Το πρόβλημα που ανακύπτει σε Συλλόγους όπου η έδρα του Πρωτοδικείου βρίσκεται πολύ μακριά, λύνεται ήδη σε συνεννόηση με αυτούς τους Συλλόγους.

Σχετικά με τους Συλλόγους του Λεκανοπεδίου που δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να παραλάβουν τα έγγραφα από το Πρωτοδικείο Αθηνών μπορούν να αποστείλουν στη Δ.Ο.Ε. εξουσιοδότηση (με θεώρηση της γνησιότητας των στοιχείων από τη Διεύθυνση του σχολείου τους ή από ΚΕΠ)  προς τη Νομική Σύμβουλο ώστε να προβεί εκείνη στις απαιτούμενες ενέργειες (επισυνάπτουμε σχετικό έγγραφο).

Τέλος, σε σχέση με την αποστολή των εγγράφων με courier είναι φανερό ότι η μέθοδος αυτή διευκολύνει εξαιρετικά τους Συλλόγους αφού δεν απαιτείται από αυτούς να προσκομίσουν τα έγγραφα και τα έξοδα (τα οποία είναι εξαιρετικά χαμηλά λόγω της μαζικότητας) επιβαρύνουν την Ομοσπονδία.

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ

Από τη Δ.Ο.Ε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.