OIELEΤο ΔΣ του ΣΙΕΛ συνεκλήθη εκτάκτως το πρωί του Σαββάτου (13/6), παρουσία του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτού, προκειμένου να συζητηθούν επείγοντα ζητήματα που αφορούν σοβαρές παρανομίες της εκπαιδευτικής νομοθεσίας στη Σχολή Μωραΐτη. Στη συνεδρίαση είχαν προσκληθεί, αλλά δεν παρέστησαν, οι εκπρόσωποι του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και οι επικεφαλής των ξενόγλωσσων τμημάτων του εν λόγω σχολείου, προκειμένου να υπάρξει συζήτηση για το σοβαρό αυτό θέμα.
Μετά από διεξοδική συζήτηση το ΔΣ του ΣΙΕΛ,:

  • Εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη μη προσέλευση των εκπροσώπων του ΔΣ του Παραρτήματός του στη Σχολή Μωραΐτη και των επικεφαλής των ξενόγλωσσων τμημάτων του σχολείου παρά το ότι προσεκλήθησαν για να υπάρξει συζήτηση για δύο ζητήματα: 1. για το ζήτημα των σοβαρών παραβιάσεων της εκπαιδευτικής νομοθεσίας στο σχολείο, και 2. για την επιστολή που απέστειλαν οι επικεφαλής των ξενόγλωσσων τμημάτων
  • Αποφάσισε να αποστείλει στο ΔΣ του Παραρτήματος του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών της Σχολής Μωραΐτη το Καταστατικό του ΣΙΕΛ για να ενημερωθούν για τη νόμιμη λειτουργία του παραρτήματος
  • Το ΔΣ του ΣΙΕΛ καταθέτει στο πρωτόκολλο της ΟΙΕΛΕ όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για τις σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας στη Σχολή Μωραΐτη.
  • Ζητά από την Ομοσπονδία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αντιμετωπιστούν ανάλογα φαινόμενα παρανομιών στην ιδιωτική εκπαίδευση.
  • Εκτιμά, τέλος, πως τέτοιου είδους πρακτικές και μάλιστα από Σύλλογο εκπαιδευτικών σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο, την ώρα που κατατίθεται ένα σχέδιο νόμου που σε μεγάλο βαθμό αποκαθιστά τη συνταγματική νομιμότητα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και τις εργασιακές μας σχέσεις μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη πενταετή περίοδο,  ευνοούν τις επιδιώξεις των σχολαρχών και αποδυναμώνουν το έργο της Ομοσπονδίας, του ΣΙΕΛ και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.