p1080224Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, είχε η Πρόεδρος του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών» του ΑΠΘ (ΔΙΚΑΜ), Ομ. Καθηγήτρια Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Καθηγητές Ιωάννης Σειραδάκης, Ζαχαρίας Σκούρας και Σταύρος Αυγολούπης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα μέλη του ΔΙΚΑΜ, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου, «Αριστοτέλης 2400 Χρόνια». Η διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία του ΔΙΚΑΜ, και θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη των Πρυτανικών Αρχών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε δεκτό το αίτημα των μελών του Δ.Σ. του ΔΙΚΑΜ να θέσει υπό την αιγίδα του το Συνέδριο και να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του, το Μάιο του 2016, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΙΚΑΜ για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του Συνεδρίου, εξέφρασε την αμέριστη ηθική συμπαράστασή του στο όλο εγχείρημα.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο «Αριστοτέλης 2400 χρόνια» θα πραγματοποιηθεί στις 23-28 Μαΐου 2016, για τον εορτασμό της επετείου των 2400 χρόνων από τη γέννηση του Σταγειρίτη φιλοσόφου Αριστοτέλη. Στόχος του είναι να αναδείξει το, μοναδικό σε μέγεθος και επιρροή στην ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος, Αριστοτελικό έργο, γεγονός που το καθιστά αναπόσπαστο και ουσιαστικό τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και τον διεπιστημονικό χαρακτήρα και την επικαιρότητά του. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο ΑΠΘ, στα αρχαία Στάγειρα, γενέτειρα του Αριστοτέλη, καθώς και στην αρχαία Μίεζα, τον τόπο όπου ο φιλόσοφος δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο.

Επισυνάπτεται φωτογραφία από τη συνάντηση του Δ.Σ. ΔΙΚΑΜ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από αριστερά προς δεξιά: Αντιπρόεδρος ΔΙΚΑΜ, Καθηγητής Ιωάννης Σειραδάκης, Μέλος ΔΣ ΔΙΚΑΜ, Καθηγητής Σταύρος Αυγολούπης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόεδρος ΔΙΚΑΜ, Ομ. Καθηγήτρια Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Γενικός Γραμματέας ΔΙΚΑΜ, Ζαχαρίας Σκούρας.

Ιστοσελίδα Συνεδρίου: http://aristotleworldcongress2016.web.auth.gr/?q=en

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.