IMG_20150610_103419To 4o Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς, όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή και Δρα Ψυχολογίας, κ. Νίκο Σιούτα, και τον Σύλλογο Διδασκόντων για τις πρωτότυπες μορφές βιωματικής εκπαίδευσης που εφαρμόζονται, σε συνδυασμό με το επίσημο πρόγραμμα.

«Στόχος μας είναι σχολείο που θα είναι ανοιχτό στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, που θα βάζει στο κέντρο το μαθητή. Ένα σχολείο ανοιχτό σε ιδέες και καινοτόμες δράσεις. Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία. Ένα σχολείο που θα προαγάγει τη γνώση μέσα από βιωματικές δράσεις, θα καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση και θα προετοιμάζει το μαθητή για τη ζωή», είπε ο Διευθυντής παρουσιάζοντας το μοντέλο εκπαίδευσης, που στηρίζεται στις παιδαγωγικές αρχές του Δελμούζου και του Γληνού.

Ο υπουργός ξεναγήθηκε στις σχολικές αίθουσες και στην πράσινη ταράτσα με τον βιολογικό λαχανόκηπο, όπως και στον μετεωρολογικό σταθμό. Είδε τον αισθητήρα καταγραφής σεισμών, που έχει εγκατασταθεί σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ, το ηλιακό φουρνάκι, τα σημεία για ανακύκλωση και το κατοπτρικό τηλεσκόπιο του σχολείου, το οποίο, πέραν των άλλων, επιφυλάσσει κάθε πρωί μουσική υποδοχή στους μαθητές του.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, επεσήμανε τη σημασία που έχει η συλλογική προσπάθεια του διευθυντή, των δασκάλων, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και την τοπικής κοινωνίας, στην στήριξη των πρωτοβουλιών του σχολείου και του καινοτόμου και συνεργατικού μοντέλου του, που σέβεται τις κλίσεις των μαθητών, το πνεύμα ελευθερίας, τη χαρά της μάθησης και τη συνείδηση της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.