programma_sholeioyΜέχρι πρότινος οι παρεκκλίσεις των ιδιωτικών σχολείων από τo επίσημο ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας ελέγχονταν, με βάση το άρθρο 4 του Ν. 682/77, από τον Υπουργό Παιδείας μετά από τη σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε Οργανισμού με συμβουλευτικό/γνωμοδοτικό χαρακτήρα σε παιδαγωγικά ζητήματα (ΚΕΜΕ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο). Μάλιστα, η τελευταία Υπουργική Απόφαση σε σχέση με τις παρεκκλίσεις που είχε ιδιαίτερα αυστηρούς περιορισμούς στην εποπτεία και στην εφαρμογή τους υπεγράφη από την πρώην Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου (Φ.9/135/21889/Γ1), της οποίας είναι καταγεγραμμένη η φιλεργοδοτική στάση. 
Η «απελευθέρωση» των ιδιωτικών σχολείων από την στενή εποπτεία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. στο ευαίσθητο κομμάτι των παρεκκλίσεων διογκώνει τα ήδη υπαρκτά θέματα ασυδοσίας και ανομίας. Η ΟΙΕΛΕ θα καταθέσει, μαζί με τις υπόλοιπες παρατηρήσεις της, συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα των παρεκκλίσεων στα ιδιωτικά σχολεία στο αυριανό έκτακτο ΔΣ της.

Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο του Ν. 682/77

Διαβάστε εδώ την τελευταία Υ.Α της κ. Χριστοφιλοπούλου για τις παρεκκλίσεις

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.