panep. thessaliasΣας ανακοινώνουμε την έκδοση του πρώτου τεύχους του ηλεκτρονικού, ελεύθερης πρόσβασης και με κριτές διεθνούς περιοδικού Museumedu, το οποίο αποτελεί έκδοση του Εργαστηρίου Μουσειακής Έρευνας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πρώτο και πειραματικό τεύχος Museumedu 1, με θέμα Μουσεία και Εκπαίδευση – Θεωρία και Πράξη: Μουσική, Χορός, Μαθηματικά, εκδόθηκε την Άνοιξη του 2015.
Το περιοδικό Museumedu επιδιώκει να παρέχει ένα πεδίο συνάντησης και πολύπλευρου διεθνούς διαλόγου για τη μουσειακή εκπαίδευση, τόσο σε θεωρητικό και ερευνητικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό, ώστε να προωθείται η διεπιστημονική συνεργασία και να διευκολύνεται η συνάντηση του ακαδημαϊκού λόγου με την πρακτική εφαρμογή και την εμπειρία. Αποσκοπεί να συμβάλλει στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ομάδων και ατόμων, στους τομείς της μουσείων, της μουσειακής εκπαίδευσης, του πολιτισμού, των τεχνών, και της ιστορίας, καθώς και γενικότερα στην έρευνα και την εκπαίδευση σε πολιτισμικά περιβάλλοντα.

Δελτίο Τύπου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.