sxoliki aithousaΑυτές τις ημέρες τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, καλούνται να υπολογίσουν κενά και πλεονάσματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, βάσει της εγκυκλίου 77679/Ε2/15-05-2015, με σοβαρή χρονική καθυστέρηση που οφείλεται στις αλλαγές αναλυτικών και ωρολογίων προγραμμάτων της Γ΄ Λυκείου, καθώς το ΠΔ 50/96 ορίζει ότι οι εισηγήσεις των ΠΥΣΔΕ προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου αποστέλλονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και ότι για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων καταρτίζονται μέχρι τις 10 Μαρτίου κάθε σχολικού έτους πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης.

Σοβαρά προβλήματα όμως προκύπτουν που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία , τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και την διαδικασία υπολογισμού .

Πρώτον. Ο υπολογισμός των κενών δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος από τη στιγμή που δεν συμπεριλαμβάνονται τα Ημερήσια, Εσπερινά ΕΠΑΛ και Ε.Κ. στον υπολογισμό των κενών και πλεονασμάτων .

Δεύτερον . Ο υπολογισμός θα γίνει με το ωράριο που ισχύει τώρα . Δηλαδή αυξημένο κατά 2 ώρες .

Τρίτον . Ο υπολογισμός των κενών θα γίνει με τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα που ίσχυε και πέρυσι .

Επίσης , θα συνταχθούν πίνακες Α από τις σχολικές μονάδες , πίνακες Β για ομάδες σχολείων και ο τελικός πίνακας Γ σε επίπεδο Νομού με την εκτίμηση ΠΥΣΔΕ.

Κάθε χρόνο παρουσιάζονται προβλήματα στη σύνταξη των πινάκων . Πολλά λάθη στους πίνακες με αποτέλεσμα να υπάρχει πλασματική εικόνα και γκρίνια δικαιολογημένη πολλές φορές από συναδέλφους.

Προτείνω λοιπόν η διαδικασία σύνταξης των πινάκων να γίνει με πλήρη διαφάνεια και με τρόπο θεσμικά κατοχυρωμένο.

  1. Οι πίνακες Α να συνταχθούν από το διευθυντή της σχολικής μονάδας και το σύλλογο διδασκόντων σε ειδική συνεδρίαση και όχι από το Διευθυντή μόνο .
  2. Οι πίνακες Α και Β να σταλούν στα σχολεία για επανέλεγχο και να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα .
  3. Το ΠΥΣΔΕ να δημοσιοποιήσει τον πίνακα Γ τον τελικό .

Λάζαρος Μάρκου

Αιρετός ΠΥΣΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                                                                                         με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ –

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

[email protected] [email protected]

6932430197- 6945955272

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.