Το νέο Πρόγραμμα “Προσεγγίσεις στη Διδακτική της Ιστορίας. Από τη Θεωρία στην Πράξη” εξετάζει το αντικείμενο μελέτης της ιστορικής επιστήμης και την ιδιαίτερη θέση της αφενός ανάμεσα στις άλλες επιστήμες και αφετέρου ανάμεσα στις κοινωνίες του παρελθόντος που μελετά ο ιστορικός και στην κοινωνία όπου ο ίδιος ανήκει.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων παρουσιάζονται με κατανοητό και εύληπτο τρόπο τα διάφορα στάδια της έρευνας και της συγγραφής της ιστορίας, εξετάζονται οι πηγές του ιστορικού, προκειμένου να διαφανεί τι είναι πιθανό να γνωρίζει ο ίδιος από το παρελθόν και ποια είναι τα επιστημονικά εργαλεία μέσω των οποίων μπορεί να μεταμορφώσει τις σωζόμενες πληροφορίες του παρελθόντος σε κείμενο, μέσω του οποίου μεταδίδει τα πορίσματα της έρευνάς του στους συγχρόνους του.

Κατά τη γεφύρωση του κενού ανάμεσα στην επιστημονική ιστορία και την ιστορία ως σχολικό μάθημα, απώτερος στόχος είναι η ανάδειξη της αξίας και χρησιμότητας για το σύγχρονο πολίτη της γνώσης σχετικά με το παρελθόν.

Αναλυτικά δείτε εδώ.

Διάρκεια: 96 ώρες

Επιστημονικά Υπεύθυνος: Αναπληρωτής Καθηγητής Σακκάς Ιωάννης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.