ELKEDIMΤα Ελληνικά Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΕΛΚΕΔΙΜ) διοργανώνουν Δωρεάν διήμερο Σεμινάριο για την απόκτηση τουVELLUM Educator Certified in Learning Difficulties Screening” σε Αθήνα- Πειραιά και Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο.

    Ο Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχει εξειδικευθεί στην Ανίχνευση των Μαθησιακών Δυσκολιών γνωρίζει τις βασικές έννοιες των Μαθησιακών Δυσκολιών, την αιτιολογία, τα συμπτώματα, τις βασικές θεωρίες και τις μεθόδους αξιολόγησης των συγκεκριμένων δυσκολιών. Ασχολείται με την αποτελεσματική διδασκαλία των μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες, γεγονός που αποτελεί σήμερα ένα διαρκές ζητούμενο, που γίνεται επιτακτική ανάγκη στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

     Η παρούσα ειδικότητα μπορεί να ασκηθεί σε διαφορετικά επαγγελματικά περιβάλλοντα όπως τάξεις γενικής εκπαίδευσης, τμήματα ένταξης, τμήματα παράλληλης στήριξης, ειδικά σχολεία, κέντρα εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ. Ο μεγάλος αριθμός των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες καθιστά την εν λόγω ειδικότητα περιζήτητη.

     Ο εκπαιδευτικός που έχει εξειδικευθεί στην Ανίχνευση των Μαθησιακών Δυσκολιών βασιζόμενος στις ιδιαίτερες ανάγκες και δυνατότητες του κάθε παιδιού και λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες της εκάστοτε εκπαιδευτικής δομής είναι σε θέση μόνος του ή και σε συνεργασία με άλλους εκπαιδευτικούς και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων να αναγνωρίζει:

v  τις κατηγοριοποιήσεις των μαθησιακών δυσκολιών

v  τα γενικά χαρακτηριστικά των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες

v  τις δυσκολίες που συνυπάρχουν με τις μαθησιακές δυσκολίες και

v  την έγκαιρη ανίχνευση των μαθησιακών δυσκολιών

      Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης του Πιστοποιητικού είναι:

v  η κατοχή πτυχίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

v  η πιστοποιημένη καλή γνώση μιας επίσημης γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και

v  η γνώση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών (επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, υπηρεσίες διαδικτύου, χρήση Η/Υ και διαχείρισης αρχείων).

Η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι υποχρεωτική και το κόστος εξέταστρων(παράβολο και έκδοση πιστοποιητικού) είναι 160 €. Παρέχεται έκπτωση 25% σε φοιτητές, ανέργους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Για την εγγραφή σας στα σεμινάρια κάντε κλικΕΔΩ

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά :

Για το σεμινάριο στην Αθήνα, με τις κ.κ. Ασμαριανάκη και Βιδοζαχαράκη  στο τηλέφωνο2104296687, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 16:00

Για το σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη, με τις κ.κ. Κουρπαγιαννίδου, Ντάκη-Μπίτση και Χριστοδούλου στο  τηλέφωνο 2312200429, καθημερινά  από τις 10:00-16:00

 

Ελληνικά Κέντρα Διά Βίου Μάθησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.