OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα θερινά προγράμματα σπουδών (summer school) δημοσίων πανεπιστημίων και ιδιωτικών σχολών της πόλης, τα οποία στηρίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσω της δράσης «Study in Thessaloniki» («Σπουδές στη Θεσσαλονίκη»), παρουσιάστηκαν σήμερα, Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο.

Στην παρουσίαση των νέων προγραμμάτων τα οποία θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, η αναπληρώτρια Πρύτανης του Α.Π.Θ. Δέσποινα Κλαβανίδου, ο επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Βλάσης Βλασίδης, ο Δρ. του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Γεώργιος Αντωνίου, η Διευθύντρια του City College, Ιωάννα Καπνοπούλου, η Διευθύντρια του New York College, Αλεξάνδρα Ελευθεριάδου, η υπεύθυνη του ΑCT, Ρούλα Λεμπετλή, η εκπρόσωπος του Βρεττανικού Συμβουλίου, Χρυσούλα Μελίδου και η εκπρόσωπος του European Law Student Association – Ένωσης Νέων Νομικών Θεσσαλονίκης και Ιατρικής Οργάνωσης, Ελένη Στυλιανού, ενώ παρέστη και ο Διευθυντής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Δρ. Ευάγγελος Κονταξάκης.

Στην ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών προκειμένου να αλλάξει επιτέλους όλο το θεσμικό πλαίσιο για να μην μπαίνουν γραφειοκρατικά εμπόδια στην έλευση των φοιτητών στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης και τόνισε: «Το ίδιο πράγμα αξιώνουμε και για τους τουρίστες, αφού πρέπει να σταματήσουν κάποτε όλες αυτές οι αγκυλώσεις που εμποδίζουν την αθρόα εισροή ξένων που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας».

Στη στρατηγική του Δήμου, ώστε να καταστεί η Θεσσαλονίκη διεθνής κόμβος σπουδών, αναφέρθηκε ο Σπύρος Πέγκας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη θα καταστεί μέσα στα δύο επόμενα χρόνια ένας ελκυστικός προορισμός για τους φοιτητές από όλο τον κόσμο. Έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά σαφώς πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και ακόμη πιο συντονισμένα. Εκτός, λοιπόν, από την έλευση σπουδαστών στα ετήσια προγράμματα, μας ενδιαφέρει να προσελκύσουμε περισσότερους νέους φοιτητές, οι οποίοι μέσα στο καλοκαίρι θα συνδυάσουν τις σπουδές με όλες τις ενδιαφέρουσες πτυχές στη ζωή της πόλης. Συνεχίζουμε στοχευμένα και εντατικά τις προσπάθειες, ώστε να ενισχυθεί σημαντικά το brand της Θεσσαλονίκης, ως κόμβου και προορισμού καλοκαιρινών σπουδών. Επιπλέον, εξετάζουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε κοινά προγράμματα μεταξύ πανεπιστημίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων».

Για την ουσιαστική συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να συσπειρωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς της πόλης μίλησαν οι εκπρόσωποι των τριών πανεπιστημίων (Α.Π.Θ, ΠΑ-ΜΑΚ, Διεθνές Πανεπιστήμιο). «Για πρώτη φορά καθίσαμε όλοι μαζί οι φορείς, γνωριστήκαμε, ανταλλάξαμε εμπειρίες και είχαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με τα προβλήματά μας, δίνοντας λύσεις σε πολλά από αυτά» σχολίασε χαρακτηριστικά η Δέσποινα Κλαβανίδου.

Κατά γενική παραδοχή των συμμετεχόντων, φοιτητές κυρίως από την Ευρώπη και από διαπιστευμένα ανώτατα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα, γνωρίζοντας παράλληλα τη ζωή της πόλης. Σύμφωνα με την άποψη των συνεργαζόμενων φορέων, η συμμετοχή των φοιτητών παρουσιάζει αύξηση στα νούμερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Επισημαίνεται ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης έχουν αναρτημένα στις ιστοσελίδες τους τα επιμέρους προγράμματα σπουδών που αφορούν τους ξένους φοιτητές.

 

Φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης:

PHOTOS

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.