AFISA-AUTISMOU-page-001-1-698x1024Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» διοργανώνει εσπερίδα με θέμα: «Από το σχολείο στην κοινωνία : η ένταξη των παιδιών με αυτισμό στην Ελλάδα και η πρόκληση της καλής πρακτικής». Τα εμπόδια, θεσμικά ή ατομικά, αποτελούν μια πρόκληση, καθιστώντας την επιτυχία της ένταξης κάθε παιδιού στο σχολικό περιβάλλον ένα προσωπικό στοίχημα για όλους όσοι εργάζονται στην Εκπαίδευση, μέσω της βελτίωσης της δίκης μας πρακτικής, στο πλαίσιο ενός συνεργατικού μοντέλου εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή ενηλίκων με αυτισμό, γονέων και επαγγελματιών.

Θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος «Προωθώντας την καλή πρακτική στον Αυτισμό: Ενίσχυση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και της κατανόησης των εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών σε Αγγλία, Ελλάδα και Ιταλία», στο οποίο συμμετέχει το Ίδρυμα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μπέρμινγχαμ και το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου.

Η ερευνητική ομάδα της Ελλάδας θα εστιάσει στα αποτελέσματα της δικής της έρευνας για τις ανάγκες εκπαίδευσης και τη στάση εκπαιδευτικών και επαγγελματικών σχετικά με την ένταξη, ενώ διακεκριμένοι ομιλητές θα τονίσουν τις διαφορετικές πλευρές της πραγματικότητας της ένταξης στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στις πρακτικές αυτές που οδηγούν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου σχολείου όχι μόνο για τα παιδιά με αυτισμό αλλά για όλα τα παιδιά.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, την Πέμπτη 4 Ιουνίου

2015, ώρα 15.00-20.00.

Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την εσπερίδα, παρακαλούμε να μας αποστείλετε συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής στο [email protected] ή στο φαξ 210 4296024.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Ιδρύματος στο 210 42 97 540-1-2.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.