Ψήφισμα Ι

Σας γνωρίζουμε  ότι η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην έκτακτη συνεδρίασή της με αριθμό 2909/20-5-2015, αποφάσισε το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα:

«Η Σύγκλητος του ΑΠΘ καταδικάζει τις πράξεις βίας και προπηλακισμών στις οποίες προβαίνουν ομάδες φοιτητών κατά πανεπιστημιακών που κατέχουν θεσμική θέση και καλεί όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να τις καταδικάσουν επίσης.

Πιστεύει ακράδαντα ότι κάθε θέμα ακαδημαϊκής φύσης πρέπει να γίνεται αντικείμενο διαλόγου, στον οποίο όμως θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της ευπρέπειας, αλλά και του σεβασμού των διαφορετικών απόψεων».

Ψήφισμα ΙΙ

Σας γνωρίζουμε ότι η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην έκτακτη συνεδρίασή της αριθμό 2909/20-5-2015, αποφάσισε το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα:

Ψήφισμα Συγκλήτου για τα γεγονότα βίας που συνέβησαν στο ΑΠΘ την 13η Μαΐου 2015,  ημέρα των φοιτητικών εκλογών

«Την ημέρα των φοιτητικών εκλογών σε ορισμένες Σχολές του ΑΠΘ συνέβησαν περιστατικά άκρατης και τυφλής βίας από μικρή ομάδα κουκουλοφόρων με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τριών φοιτητών μας. Τα παραπάνω περιστατικά ωμής βαρβαρότητας, που αποκτούν πλέον ενδημικό χαρακτήρα και πολλαπλασιάζονται τον τελευταίο καιρό, απειλούν, μεταξύ άλλων, σοβαρά ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το Ελληνικό Δημόσιο πανεπιστήμιο κινδυνεύει να λειτουργήσει πλέον, εξαιτίας των γεγονότων αυτών, υπό καθεστώς εκφοβισμού και ανελευθερίας.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ ομόφωνα καταδικάζει τα φαινόμενα βίας και καλεί την πολιτεία να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υπεράσπισης της εύρυθμης λειτουργίας του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Καλεί, επίσης, την Πανεπιστημιακή Κοινότητα να αντιληφθεί ότι η επικράτηση φασιστικών συμπεριφορών βίας ξεκινά από τη στιγμή που σιγά σιγά τις συνηθίζει».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.