Logotexnia g lukeiouΟλοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία των υποψηφίων της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, που εξετάζονται αύριο στο μάθημα της Λογοτεχνίας.

Δύο είναι τα περισσότερο πιθανά κείμενα για την αυριανή εξέταση: τα “Αντικλείδια” του Γ. Παυλόπουλου και οι “Προσφυγικοί συνοικισμοί” του Γ. Ιωάννου.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες οφείλουν να έχουν προετοιμαστεί πολύ καλά σε ολόκληρη την εξεταστέα ύλη χωρίς εξαιρέσεις, καθώς η εξεταστική επιτροπή διαθέτει την ευχέρεια να επιλέξει οποιοδήποτε απόσπασμα από οποιοδήποτε πεζό ή ποιητικό κείμενο της ύλης. Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες οφείλουν σήμερα να μελετήσουν σχολαστικά όλες τις χειρόγραφες σημειώσεις των κειμένων και τα γενικά γνωρίσματα κάθε λογοτέχνη.

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, ειδικά στη Λογοτεχνία η πρόβλεψη του κειμένου ΔΕΝ αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για μια ικανοποιητική επίδοση στην εξέταση του μαθήματος. Πρωτίστως, αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία για τους υποψήφιους και τις υποψήφιες της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι να δοθούν ερωτήματα που θα είναι βατά, κατανοητά και βέβαια προσιτά στην αντιληπτική δεξιότητα των 18χρονων εφήβων.

Ακολουθούν ενδεικτικά ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ για το μάθημα της Λογοτεχνίας Κατεύθυνσης.

ΣΟΛΩΜΟΣ 1

ΣΟΛΩΜΟΣ 2

ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΒΙΖΥΗΝΟΣ

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τα ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ και το philologika.gr, για άλλη μια φορά, θα βρεθούν αύριο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης των υποψηφίων και των οικογενειών τους με την έγκαιρη δημοσίευση των ενδεικτικών απαντήσεων για τις εκφωνήσεις του μαθήματος της Λογοτεχνίας! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όλες τις υποψήφιες και όλους τους υποψήφιους!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.