A.P.TH._logoΣας γνωστοποιούμε ότι η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην έκτακτη συνεδρίασή της με αριθμό 2909/20-5-2015, συζήτησε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Ρυθμίσεις άμεσων μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία των βαθμίδων της εκπαίδευσης και της έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης», όπως αυτό δόθηκε στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στα Χανιά.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ κατέληξε ότι το σχέδιο νόμου συνιστά μεγάλης έκτασης αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Τέτοιες αλλαγές προϋποθέτουν διάλογο, ενδελεχή σχεδιασμό και ευρεία συναίνεση πριν από την κατάθεση του οριστικού σχεδίου νόμου στη Βουλή.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι στη διάθεση του Υπουργείου για έναν ουσιαστικό, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, διάλογο για το εν λόγω σχέδιο νόμου ή άλλο που η κυβέρνηση θα καταθέσει για διαβούλευση.

Απόφαση Συγκλήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.