olmeΤο ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια του 2013 και 2014, στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Σε καμιά περίπτωση τα λάθη, η αδιαφάνεια και οι επιλογές της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας το καλοκαίρι του 2013, που οδήγησαν στην υποχρεωτική βίαιη μετάταξη χιλιάδων εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, υπό την απειλή της διαθεσιμότητας και της απόλυσης, είχε ήδη προηγηθεί η κατάργηση 50 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, δεν μπορούν να διορθωθούν σήμερα με συνολική ακύρωση όλων των μετατάξεων δημιουργώντας για μια ακόμα φορά προβλήματα και καθιστώντας θύματα τους εκπαιδευτικούς.

            Η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την οικογενειακή και εργασιακή εξουθένωση 3.600 εκπαιδευτικών, αλλά θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις, τόσο σε όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει, όσο και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά.

Καταθέτοντας ξανά τις ρεαλιστικές προτάσεις της ΟΛΜΕ για το θέμα, ζητάμε την άμεση απόσυρση της πρότασης του Υπουργείου,

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συναδέλφων την Τρίτη, 19-5-15, στις 9 π.μ. έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

  Υ.Γ. Ακολουθεί η αναλυτική μας πρόταση για το θέμα.

Για να δείτε την Ανακοίνωση και τη θέση της ΟΛΜΕ για το θέμα σε pdf … εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.