kourakis vouliΨηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Παιδεία για τα «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση», με 145 ψήφους υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) και 107 κατά σε σύνολο 252 ψηφισάντων βουλευτών.

Από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης δήλωσε: «Είναι προς όφελος των μαθητών, αλλά και της εκπαιδευτικής διαδικασίας». Αναφερόμενος στα βασικά σημεία του νομοσχεδίου επανέλαβε ότι ο χαρακτήρας του είναι μεταβατικός.

Σύφωνα με τις νομοθετικές βελτιώσεις που προωθήθηκαν

  • αντικαθίσταται μία ώρα λογοτεχνίας, με μία ώρα ιστορίας των κοινωνικών επιστημών
  • η Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, θα ενταχθεί στη λίστα των προτύπων μόνο το γυμνάσιο και όχι το λύκειο, το οποίο παραμένει ως έχει
  • θα προσμετράται για την υποψηφιότητα των εκπαιδευτικών για τη θέση του διευθυντή στα πειραματικά, η κατοχή διδακτορικού ή μεταπτυχιακού
  • το μονοετές μεταπτυχιακό θα μοριοδοτείται με 2,5 μονάδες, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα επιλογής τρίτης σχολικής μονάδας για όσους θα διεκδικούν θέση διευθυντή εκπαίδευσης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.