Panepisthmio ATHINASΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

ΥΠΟ ΕΓΚΡΙΣΗ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

«Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμός»

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 υπό την προϋπόθεση της έγκρισης του Σχεδίου Πρυτανικής Απόφασης για τη λειτουργία του προγράμματος

Το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 αναμορφωμένο το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμός».

Το ανωτέρω ΠΜΣ είναι διετές και τελεί υπό έγκριση από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις προβλεπόμενες διαδικασίες του ισχύοντος μέχρι σήμερα ν.3685/2008, ΦΕΚ 148/6-7-2008.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 προβλέπεται η εισαγωγή είκοσι πέντε (25) φοιτητών/τριών.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί υποψήφιοι οι οποίοι είναι:
α. πτυχιούχοι των Τμημάτων Ψυχοπαιδαγωγικών, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών των ΑΕΙ της ημεδαπής καθώς και πτυχιούχοι αντίστοιχων Τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής (σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρο 4 του ν. 3685/08), οι οποίοι γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα.

β. σε εξαιρετικές περιπτώσεις είναι δυνατόν να γίνουν δεκτοί πτυχιούχοι και άλλων Τμημάτων. Ως εξαιρετικές περιπτώσεις θεωρούνται υπότροφοι ή πτυχιούχοι άλλων Τμημάτων με αυξημένα προσόντα (έχουν αποδεδειγμένα παρακολουθήσει προγράμματα κατάρτισης ή επιμόρφωσης στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό ή/και την Επαγγελματική Συμβουλευτική τουλάχιστον επί ένα πλήρες ακαδημαϊκό εξάμηνο ή διαθέτουν τριετή τουλάχιστον εμπειρία στην εφαρμογή του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής στην
εκπαίδευση ή την απασχόληση ή έχουν πολύ αξιόλογο επιστημονικό ή άλλο έργο σχετικό με τα αντικείμενα αυτά.

Υποψηφιότητες
Οι ενδιαφερόμενοι/ες, καλούνται να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας έως και την 8η Ιουνίου 2015 ταχυδρομικά με συστημένη αποστολή και με ημερομηνία ταχυδρομικής σφραγίδας έως και την 8η Ιουνίου 2015 στη διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Αθηνών – Γραμματεία Τομέα Ψυχολογίας, 5ος όρ.
Υπόψη κ. ΄Ελλης Τουλιάτου
Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη Zωγράφου,
Τ.Κ. 157 84, Αθήνα.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα παρέχονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο: 210-7277466 (ώρα 10.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.) , στο e-mail: etouliatou[at]ppp.uoa[dot]gr και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος: www.ppp.uoa.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.