Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στις 21 Ιουνίου

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στις 21 Ιουνίου

etutorΣεμινάριο Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης
Οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν για εμάς τους εκπαιδευτικούς περίοδο ξεκούρασης και αναδιοργάνωσης, ώστε να ξεκινήσουμε πάλι με όρεξη και πλήρη αφοσίωση τα καθήκοντά μας.
Ωστόσο, ο χρόνος αυτός  είναι αρκετός και οφείλουμε  ένα  μέρος  του να το αφιερώσουμε  στην επιμόρφωση  και την εξέλιξή μας.
Το Έτσι Μαθαίνω σας προτείνει να εκμεταλλευτείτε  αυτή την περίοδο  και να ειδικευτείτε στον πιο σύγχρονο τρόπο εκπαίδευσης, την Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση. Οι 6 ώρες του σεμιναρίου μας  σε συνδυασμό με την προσωπική σας προσπάθεια θα σας κάνουν να ξεκινήσετε την καινούρια  σχολική χρονιά με νέα εφόδια, τα οποία θα σας κατατάξουν στους πιο ενημερωμένους και σύγχρονους εκπαιδευτικούς.
Σας καλούμε, λοιπόν, να παρακολουθήσετε το σεμινάριο Ο Διαδικτυακός Καθηγητής στις 21 Ιουνίου 2015, ώστε να πραγματοποιήσετε  το πρώτο αλλά και σημαντικότερο βήμα σας στην διαδικτυακή διδασκαλία.

Δείτε Αναλυτικά

'Ετσι Μαθαίνω
E-learning, σύγχρονη τηλεκπαίδευση, ψηφιακό στυλό, διαδραστικός πίνακας, μάθημα σε πραγματικό χρόνο, τηλεδιάσκεψη…Τελικά τι ακριβώς μπορώ να κάνω σε ένα μάθημα του «Έτσι μαθαίνω»;

Με πολύ απλά λόγια έχω τη δυνατότητα να βλέπω και να ακούω τον καθηγητή μου να παραδίδει και να συζητάμε τις απορίες μου, όπως θα έκανα σε μία παραδοσιακή τάξη ή σε ένα ιδιαίτερο μάθημα. Προσωπικές σημειώσεις, σχολικό εγχειρίδιο, ασκήσεις, διδακτικό υλικό από το διαδίκτυο και ό,τι άλλο απαιτείται για τη διδασκαλία μεταφορτώνονται στην πλατφόρμα του «Έτσι μαθαίνω» και είναι διαθέσιμα στο δάσκαλο και τους μαθητές για επεξεργασία και ανάγνωση.

E-learning, σύγχρονη τηλεκπαίδευση, ψηφιακό στυλό, διαδραστικός πίνακας, μάθημα σε πραγματικό χρόνο, τηλεδιάσκεψη…Τελικά τι ακριβώς μπορώ να κάνω σε ένα μάθημα του «Έτσι μαθαίνω»; Με πολύ απλά λόγια έχω τη δυνατότητα να βλέπω και να ακούω τον καθηγητή μου να παραδίδει και να συζητάμε τις απορίες μου, όπως θα έκανα σε μία παραδοσιακή τάξη ή σε ένα ιδιαίτερο μάθημα. Προσωπικές σημειώσεις, σχολικό εγχειρίδιο, ασκήσεις, διδακτικό υλικό από το διαδίκτυο και ό,τι άλλο απαιτείται για τη διδασκαλία μεταφορτώνονται στην πλατφόρμα του «Έτσι μαθαίνω» και είναι διαθέσιμα στο δάσκαλο και τους μαθητές για επεξεργασία και ανάγνωση.

4 Σχόλια

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 • Μανόλη, αν θέλεις, να σου δείξω πώς μπορείς να παραδίδεις διαδικτυακά τα μαθήματά σου χωρίς να πληρώσεις δραχμή ούτε σε δίδακτρα επιμόρφωσης ούτε σε δικαιώματα χρήσης λογισμικού, που είναι απαραίτητο συνήθως σε αυτές τις πλατφόρμες! Στο ίντερνετ υπάρχουν ελεύθερα και εύχρηστα εργαλεία, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διδακτική πράξη και συνήθως μάλιστα προσφέρουν μια πολύ καλύτερη εμπειρία διδασκαλίας από τις τυποποιημένες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης, που πωλούνται πανάκριβα και, αν δεν κάνω λάθος, αναβαθμίζονται ετησίως με τη αζημίωτο πάντα! Και όλα αυτά χωρίς να εξασφαλίζει κανείς ότι ο εκπαιδευτικός εν τέλει θα κάνει απόσβεση της επένδυσής του! Περιττό να πω ότι ακόμα και η επιμόρφωση πάνω σε μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ενδέχεται σε 6 ή 12 μήνες να είναι εντελώς άχρηστη, αφού τα συστήματα συνεχώς αναβαθμίζονται και τροποποιούνται, πράγμα που σημαίνει ότι η γνώση της χρήσης μιας πλατφόρμας που αποκτάται σήμερα ίσως σε λίγους μήνες να μην είναι πλέον αρκετή για τη λειτουργία της επόμενης πλατφόρμας….

  Δημήτρης Περβολιανάκης Reply
 • Δημήτρη καλημέρα,
  Στο σεμινάριο που κάνουμε δεν πουλάμε κάποια πλατφόρμα απλά εξηγούμε αναλυτικά την χρήση μιας πλατφόρμα που διατίθεται στο διαδίκτυο δωρεάν. Επίσης εξηγούμε αρκετά από τα δωρεάν προγράμματα που αναφέρεις που εννοείτε ότι μπορεί κάποιος να τα βρει μόνος του. Ωστόσο αν θέλει να κερδίσει χρόνο και να ενημερωθεί για το πως ακριβώς γίνεται ένα διαδικτυακό μάθημα από εκπαιδευτικούς που κάνουν αυτή τη δουλειά εδώ και 8 χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα είναι καλύτερο να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο για να μην χαθεί στο ψάξιμο και απογοητευτεί.
  Είναι προς τιμή σου που προφέρεις δωρεάν τις γνώσεις σου στο Μανώλη αλλά θα σου πρότεινα να παρακολουθήσεις και εσύ το σεμινάριό μας γιατί σίγουρα θα λύσεις απορίες σου για τα διαδικτυακά μαθήματα.
  Το ίδιο θα κάναμε και εμείς αν είχαμε την επιλογή όταν ξεκινήσαμε καθώς θα είχαμε γλυτώσει πολύ χρόνο και κόπο.

  'Ετσι Μαθαίνω Reply
  • Αγαπητέ συνάδελφε, το σχόλιο που έκανα ήταν προσωπικό, απευθυνόταν δηλαδή σε συγκεκριμένο συνάδελφο, δεν έχει σχέση – προς αποφυγήν παρεξηγήσεων – με την εξαιρετική και αξιέπαινη δουλειά που κάνετε πανελλαδικά στο ηλεκτρονικό σας φροντιστήριο (η οποία μάλιστα για πολλούς από εμάς αποτελεί και οδηγό επαγγελματικής ανάπτυξης) και ακόμα αναφέρεται, ως επί το πλείστον, στις διαδικτυακές πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης από τις οποίες έχω βιώσει στο παρελθόν δυσάρεστες εμπειρίες! Είναι μάλλον συμπτωματικό το ότι το σχόλιό μου καταγράφηκε κάτω από ένα ενημερωτικό άρθρο που αφορά τη δική σας προσπάθεια! Παρότι έχω διαμορφώσει την προσωπική μου μεθοδολογία στην παράδοση των διαδικτυακών μαθημάτων, ασφαλώς και με ενδιαφέρει να παρακολουθήσω ένα από τα σεμινάριά σας! Όχι μόνο για να λύσω ενδεχόμενες απορίες, αλλά ακόμα και για να κάνω προτάσεις βελτιστοποίησης της ηλεκτρονικής διδασκαλίας! Ο δημιουργικός διάλογος και η ανταλλαγή ιδεών με ικανούς και ανοιχτόμυαλους συναδέλφους, όπως εσείς, αποτελεί πάντα μια βασική προτεραιότητα στην επαγγελματική μου πορεία! Γι’ αυτό το λόγο παρακολουθώ τακτικά τις δημοσιεύσεις σας με την ελπίδα κάποια στιγμή ο ελεύθερος χρόνος μου να συμπέσει με ένα από τα μελλοντικά σας σεμινάρια! Με μεγάλη εκτίμηση!

   Δημήτρης Περβολιανάκης Reply
   • Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Η προσωπική απάντηση στο Μανώλη αποτέλεσε για μένα αφορμή να ενημερώσω για το τι ακριβώς κάνουμε στο σεμινάριο, καθώς κάποιοι εκπαιδευτικοί μπορεί να βλέπουν με εμπάθεια την προσπάθειά μας. Θα χαρώ πολύ να σε δω σε κάποιο από τα επόμενα σεμινάριά μας και να ανταλλάξουμε απόψεις καθώς η διαδικτυακή εκπαίδευση προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και συνέχεια πρέπει να ενημερωνόμαστε και να εξελισσόμαστε.
    Με εκτίμηση

    'Ετσι Μαθαίνω Reply

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.