uoiΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
(Συνεδρία αριθμ. 1023/32/30-4-2015)

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Συνεδρία της αριθμ. 1023/32/30-4-2015 επισημαίνει ότι το Ίδρυμα βρίσκεται σε ιδιαιτέρως δύσκολη οικονομική κατάσταση, αφού, εκτός από τις συνεχείς μειώσεις του τακτικού προϋπολογισμού κατά τα τελευταία χρόνια, δεν έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα από την πολιτεία καμία δόση επιχορήγησης για το έτος 2015. Επισημαίνει ακόμη ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάθεση των όποιων αποθεματικών του Ιδρύματος στην Τράπεζα της Ελλάδος επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση, καθιστώντας αδύνατη την κάλυψη των βασικών λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος. Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε διοικητικό, επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό.
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καλεί την Κυβέρνηση να εξαιρέσει τα Πανεπιστήμια από τις υποχρεώσεις που επιβάλλει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ζητάει, επίσης, να υπάρξει χρηματοδότηση προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες του Ιδρύματος για τη φοιτητική μέριμνα και τις άλλες υποχρεώσεις του.

Ιωάννινα, 30 Απριλίου 2015
Από την Πρυτανεία

Σχετικό Αρχείο:http://www.uoi.gr/files/news/attachments/7151.doc

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.