eu zinTo EYZHN ταξιδεύει εκτός Αττικής… με τη βοήθεια ενός δικτύου εθελοντών σε περιοχές όλης της Ελλάδας!

Το Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ εγκαινιάζει μια νέα δράση που αφορά τη διεξαγωγή παρουσιάσεων με θέματα σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα και την ανάπτυξη των παιδιών σε πολλά σχολεία εκτός του νομού Αττικής. Μέχρι προσφάτως, το Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ είχε τη δυνατότητα πραγματοποίησης των παρουσιάσεων σε όσα σχολεία ενδιαφέρονται, είτε στον χώρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ή μέσω τηλεδιάσκεψης για σχολεία εκτός Αττικής. Η νέα δράση του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ περιλαμβάνει την υλοποίηση των παρουσιάσεων στον χώρο του σχολείου σε σχολεία της επαρχίας. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται από εθελοντές, συνεργάτες – διαιτολόγους του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ, οι οποίοι θα επισκέπτονται σχολεία κοντά στον τόπο διαμονής τους.

Για τη σχολική χρονιά 2014-15 μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή παρουσίασης στο σχολείο τους σχολεία που βρίσκονται στους εξής δήμους: Χαλκίδα, Άργος, Καλαμάτα, Βόλος, Τρίκαλα, Άρτα, Λάρισα, Ρόδος, Ηράκλειο, Κεφαλονιά. Ο αριθμός των περιοχών θα διευρυνθεί από το επόμενο σχολικό έτος, καθώς ο αριθμός των συνεργατών του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ σταδιακά αυξάνεται. Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι απλή και περιλαμβάνει την ηλεκτρονική συμπλήρωση μιας φόρμας στην ιστοσελίδα του ΕΥΖΗΝ. Σε αυτή ο εκπαιδευτικός δηλώνει την ημερομηνία που επιθυμεί να γίνει η επίσκεψη, τον αριθμό των παιδιών που θα παρακολουθήσουν, πιθανές λοιπές πληροφορίες και επιλέγει το θέμα της παρουσίασης. Να σημειωθεί ότι για τα σχολεία που βρίσκονται εκτός Αττικής και δεν ανήκουν στις περιοχές που προαναφέρθηκαν υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής της παρουσίασης μέσω τηλεδιάσκεψης.

Υπενθυμίζεται πως το EYZHN είναι ένα πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Πολιτισμού & Αθλητισμού. Το πρόγραμμα Αξιολόγησης, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δράσεις του ΕΥΖΗΝ, διενεργείται στα σχολεία με την ευγενική χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. Οι υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και τη Nestlé Ελλάς.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ιστότοπος: http://eyzin.minedu.gov.gr/

Ε-mail: [email protected]

Facebook

Newsletter

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.