Panepisthmio ATHINASΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

Ιστοσελίδα: www.ecd.uoa.gr, www.icte.ecd.uoa.gr

Το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τμήμα Ηλεκτρονικών-Μηχανικών Τ.Ε. του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά, προσκαλεί εκδήλωση ενδιαφέροντος, για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» που χορηγεί Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3685/2008 – ΦΕΚ 148/6-7-2008 τεύχος Α΄, την από 01/11/2014 απόφαση της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου του ΕΚΠΑ και την Πρυτανική Πράξη η οποία θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι η 1 Οκτωβρίου 2015.

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του ΜΔΕ ορίζεται σε τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα.

Το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία υποστηρίζει διοικητικά το ΠΜΣ.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι υποψήφιοι/-ες για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση, θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω: Να είναι Πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή Πτυχιούχοι αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής (σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρο 4 του ν. 3685/08).
Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών/-τριών θα διενεργηθεί με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ/-ΕΣ

(ΑΠΟ 04/05/2015 ΕΩΣ 29/05/2015)

Κατά την υποβολή υποψηφιότητας θα πρέπει να κατατεθούν τα εξής:

  1. Έντυπο Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης (το έντυπο χορηγείται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ – Ναυαρίνου 13Α, 3οςόροφος, τηλ. 210 3688049 και είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: www.icte.ecd.uoa.gr)
  2. Μία φωτογραφία μεγέθους ταυτότητας, που επικολλάται στην προβλεπόμενη θέση του Εντύπου Αίτησης.
  3. Φωτοτυπία του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (ή διαβατηρίου για τους αλλοδαπούς  υποψηφίους).
  4. Αντίγραφο/-α πτυχίου/-ων και πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας όλων των ετών στην οποία πρέπει να αναγράφεται ο τελικός βαθμός πτυχίου αριθμητικά και με ακρίβεια. Σε περίπτωση που το πτυχίο έχει αποκτηθεί στο εξωτερικό, είναι απαραίτητη η ισοτιμία από  ΔΙΚΑΤΣΑ ή  ΔΟΑΤΑΠ.
    Οι υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών και εκκρεμεί μόνο η  ορκωμοσία για τη λήψη του πτυχίου πρέπει να καταθέσουν σχετική βεβαίωση του Τμήματος συνοδευόμενη από αναλυτική βαθμολογία και βαθμό πτυχίου.
    Οι υποψήφιοι που είναι επί πτυχίω θα πρέπει να προσκομίσουν αναλυτική βαθμολογία όπου θα προκύπτει και ο αριθμός των δηλωθέντων μαθημάτων των οποίων εκκρεμεί η βαθμολογία. Οι υποψήφιοι αυτοί οφείλουν να καταθέσουν την τελική τους βαθμολογία το αργότερο έως 30 Αυγούστου.
    Η εγγραφή των φοιτητών στο ΠΜΣ δεν θα οριστικοποιείται πριν από την προσκόμιση του πτυχίου ή του πιστοποιητικού περάτωσης σπουδών.
  5. Επίσημα διπλώματα ή αποδεικτικά γλωσσομάθειας (επίπεδο C2 σε μία τουλάχιστον από τις εξής γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά) και ελληνική (για τους αλλοδαπούς υποψηφίους). Όσοι υποψήφιοι δεν διαθέτουν C2 στην αγγλική γλώσσα θα μπορούν να λάβουν μέρος σε γραπτή εξέταση σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως και πάντως πριν από τη διενέργεια της γραπτής εξέτασης.
  6. Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα
  7. Υπεύθυνη δήλωση του υποψήφιου ότι μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της υποχρεωτικής φοίτησης σύμφωνα με αυτήν τη προκήρυξη και αναλαμβάνει το κόστος των σπουδών για όλη τη διάρκεια της φοίτησης του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.