ekpaideyshΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταγγέλλει την υφαρπαγή- με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου- των διαθεσίμων των δήμων και των περιφερειών από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΛΕΛ και τη μεταφορά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, στη βάση της υπόκλισης στους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς και στις απαιτήσεις του ντόπιου και ξένου μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Η συγκυβέρνηση «της κοινωνικής σωτηρίας» , στο πλαίσιο της συνέχειας της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, βάζει   «στο χέρι» με πραξικοπηματικό τρόπο τα διαθέσιμα των δήμων και των περιφερειών που προορίζονται για την κάλυψη βασικών αναγκών των λαϊκών στρωμάτων, με στόχο να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, ενώ την ίδια στιγμή χαρίζει, με ευνοϊκές ρυθμίσεις, εκατοντάδες εκατομμύρια € σε μεγαλο-οφειλέτες

Η συγκυβέρνηση στην πράξη αναιρεί όλες τις προεκλογικές της υποσχέσεις Γιατί όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, αλλά ακολουθεί τις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στο κούρεμα των αποθεματικών και σε δραματικές μειώσεις των συντάξεων, των επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρεί σε στάση πληρωμών και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3. Η πρακτική αυτή θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την ακόμη πιο δραστική περικοπή των υπολειμμάτων των κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.

Η απόφαση της συγκυβέρνησης σημαίνει ότι άμεσα «στεγνώνουν» από χρήματα οι Σχολικές Επιτροπές, μένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων, δεν πληρώνονται οι μεταφορές των μαθητών κ.α., σε μια στιγμή μάλιστα που όλα τα σχολεία βρίσκονται ήδη σε κατάσταση χρεοκοπίας και αδυνατούν να πληρώσουν τα στοιχειώδη (ρεύμα, νερό, θέρμανση). Η απόφαση αυτή θα επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, ενώ θα λειτουργήσει ως κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, αφού θα ευνοήσει την παρουσία χορηγών, επενδυτών και ιδιωτών χρηματοδοτών, στη βάση από τη μια της δημοσιονομικής στενότητας και από την άλλη του αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των δήμων και των υπαγομένων σε αυτά σχολείων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων.

  • Καμιά δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων και των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων.
  • Να επιστραφούν όλα τα ποσά στα ασφαλιστικά ταμεία και τους δημόσιους οργανισμούς, που έχουν υφαρπαγεί με πολλαπλά αντιδραστικά μέτρα, όπως είναι το π.χ PSI.
  • Να διαγραφούν τα χρέη των Σχολικών Επιτροπών
  • Να καλυφθούν όλες οι απώλειες στους μισθούς και τις συντάξεις.
  • ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Τ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
  • Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΟ -ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ(28/4 και ώρα 2μμ στην Περιφέρεια Κρήτης ) ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

 

ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.