Panepisthmio ATHINASΟ Καθηγητής Nick J. Allen, πρώην Reader στην Κοινωνική Ανθρωπολογία της Νοτίου Ασίας στο Institute of Social and Cultural Anthropology, University of Oxford, θα μιλήσει σε ενδιαφερόμενους καθηγητές και φοιτητές την Πέμπτη 30 Απριλίου, στις 13.30 μ.μ. στο Σπουδαστήριο Λαογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, αιθ. 734). Ο κ. Nick Allen έχει μακρά και παραγωγική ακαδημαϊκή θητεία και έρευνα σε θέματα εθνογραφίας των Ιμαλαΐων και της Νοτίου Ασίας, καθώς και σε συγκριτικές μελέτες γύρω από την κοινωνική δομή, τη συγγένεια και τη μυθολογία. Η ομιλία του αφορά στη συγκριτική προσέγγιση των Ινδο-ευρωπαϊκών επών και φέρει τον τίτλο:

PROMETHEUS IN THE LIGHT OF THE MAHĀBHĀRATA

Με πολλή χαρά θα μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις και τις ερμηνείες του σε έναν ιδιαίτερο, σημαντικό και πάντα επίκαιρο για τις ανθρωπιστικές επιστήμες, χώρο της ακαδημαϊκής έρευνας.

Εκ μέρους του Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας
Τμήμα Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη Ε.Κ.Π.Α., Ζωγράφου
Τηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες: 210 7277777 / 6974051585

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.