afisa_hmeridas_0Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών [Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη] του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώνει στις 27 Απριλίου 2015 στη Θεσσαλονίκη (Α.Π.Θ., υπόγειο Νέου Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, Αμφιθέατρο Μουσείου Εκμαγείων) Ημερίδα με θέμα «Η εκδοτική των κειμένων της νεοελληνικής γραμματείας».

Η Ημερίδα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Ελένης Παχίνη-Τσαντσάνογλου (1937-1995) και του Γιώργου Π. Σαββίδη (1929-1995), δύο διακεκριμένων επιμελητών/εκδοτών κειμένων της νεοελληνικής γραμματείας, που, αν και έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, άφησαν έργο εξαιρετικής ποιότητας και ακτινοβολίας. Οι δύο εκδότες όχι μόνον έδρασαν διδακτικά και ερευνητικά με απόλυτη επιτυχία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. (η πρώτη στα χρόνια 1966-1990, ο δεύτερος στα χρόνια 1967-1983), αλλά και συνδέθηκαν με το Ι.Ν.Σ. και το έργο του: ο Γ. Π. Σαββίδης ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του και η Ε. Τσαντσάνογλου μεταθανάτια, μέσω της ετήσιας υποτροφίας για μεταπτυχιακούς σπουδαστές που χορηγείται εις μνήμην της, σε συνεργασία με τον Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ., από το Ι.Ν.Σ., ύστερα από δωρεά του παλιού μέλους του Δ.Σ. του, Κυριάκου Τσαντσάνογλου.

Πληροφορίες

Πληροφορίες-επικοινωνία

E: [email protected]

Συμπληρωματικά στοιχεία επικοινωνίας:

Γραμματεία ΙΝΣ, τηλ. 2310 997108

Πληροφορίες συνεδρίου/ημερίδας

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

Δευτέρα, 27 Απρίλιος, 2015 (All day)

Χώρος: Αμφιθέατρο Μουσείου Εκμαγείων, υπόγειο Νέου Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, ΑΠΘ

Οργάνωση συνεδρίου/ημερίδας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.