kesan_logoΤο ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης, στο πλαίσιο των δράσεών του και σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών στην Πρόληψη “Η Ομάδα”, διοργανώνουν νέο κύκλο έξι (6) βιωματικών σεμιναρίων για Γονείς και Παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Η πρόληψη για να έχει θετικά αποτελέσματα πρέπει να ξεκινάει από την νηπιακή ηλικία του ατόμου και αφ’ ετέρου είναι σημαντική η εμπλοκή των γονέων σε αντίστοιχα προγράμματα με αυτά των παιδιών.

Στόχος του Κέντρου Πρόληψης για τις ομάδες γονέων είναι:

* η στήριξη τους στο γονεϊκό τους ρόλο,

* η βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια,

* τεχνικές πειθαρχίας κατάλληλες για το στάδιο ανάπτυξης του παιδιού και η λειτουργική διαχείριση των σχέσεων με τα παιδιά.

Στόχος του Κέντρου Πρόληψης για τις ομάδες των παιδιών είναι να μάθουν να διαχειρίζονται θέματα όπως:

* η Φιλία

* η Ζήλεια

* ο Σεβασμός

* ο Φόβος

* η Επιθετικότητα

* η Διαφορετικότητα

* η Απώλεια αγαπημένου προσώπου ή αντικειμένου.

Τα Νηπιαγωγεία, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Βήματα για τη ζωή” – Ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, είναι τα: * 12ο Νηπιαγωγείο (Φορτέτσα), * 19ο Νηπιαγωγείο* 24ο Νηπιαγωγείο* 45 Νηπιαγωγείο.

 Οι ομάδες γονέων και παιδιών θα υλοποιούνται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στο χώρο του ΚΕΣΑΝ και σε χώρους των Νηπιαγωγείων.

Κάθε Τρίτη, 6.00 – 7.30 το απόγευμα, πραγματοποιούνται οι συναντήσεις με γονείς και παιδιά των 12ου & 19ου Νηπιαγωγείων Ηρακλείου, στους χώρους των νηπιαγωγείων και

Κάθε Παρασκευή, 6.00 – 7.30 το απόγευμα, πραγματοποιούνται οι συναντήσεις με γονείς και παιδιά των 24ου & 45ου Νηπιαγωγείων Ηρακλείου, σε χώρο του νηπιαγωγείου και του ΚΕΣΑΝ (αντιστοίχως).

Οι πρώτες συναντήσεις ξεκινούν σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου 2015 και ώρα 6.00 το απόγευμα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.