both_3Όπως αναφέραμε και με χθεσινό Δελτίο Τύπου η Υπουργική Απόφαση του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. με την οποία καταργείται η Υ.Α. Αρβανιτόπουλου για το διευρυμένο ωράριο προκαλεί σημαντικές αλλαγές τόσο στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, όσο και στις εργασιακές μας σχέσεις.

Επειδή λάβαμε πολλά e-mails συναδέλφων, οι οποίοι έχουν απορίες για το περιεχόμενο και τον τρόπο εφαρμογής της, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν καταργείται καμία δράση από αυτές που μέχρι σήμερα παρέχουν τα ιδιωτικά σχολεία εντός διδακτικών ημερών. Απλούστατα οι δράσεις που θα λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων θα δηλώνονται στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και όλες οι ώρες του διευρυμένου ωραρίου θα αποτελούν ώρες διοριστηρίου που θα μετρούν για την προϋπηρεσία. Η τελευταία ρύθμιση είναι ευεργετική τόσο για τους εκπαιδευτικούς με μειωμένο ωράριο που έχουν τη δυνατότητα να το συμπληρώσουν, όσο και για πολλούς άνεργους εκπαιδευτικούς που πλέον έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης. Είναι φανερό ότι με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση καταπολεμάται τόσο η μαύρη εργασία, όσο και η ανεργία στον κλάδο, καθώς οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων είναι υποχρεωμένοι να διορίζουν όσους απασχολούνται στις δράσεις του διευρυμένου ωραρίου.

 Δημοσιεύουμε σήμερα έναν πίνακα με τις βασικές διαφορές ανάμεσα στις Υπουργικές Αποφάσεις Αρβανιτόπουλου-Κουράκη. Επειδή, όμως, η δημοσίευση αυτή αφορά το γενικό περίγραμμα, παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους να στέλνουν τα ερωτήματά τους με e-mail στην Ομοσπονδία ([email protected], [email protected] ), ώστε να τα ομαδοποιήσουμε και να απαντήσουμε αναλυτικά εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Δείτε εδώ τον πίνακα των διαφορών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.