aytimesaΗ ΟΙΕΛΕ έχει τοποθετηθεί με ανακοινώσεις της για το ζήτημα της επιλογής των Διευθυντών των ιδιωτικών σχολείων. Η άποψη της Ομοσπονδίας είναι ότι ο σημερινός τρόπος επιλογής τροφοδοτεί την ανομία στα ιδιωτικά σχολεία καθώς ο καθοριστικός για την τήρηση της νομιμότητας και την πιστοποίηση της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών ενός σχολείο ρόλος του Διευθυντή ανατίθεται είτε στον ίδιο το σχολάρχη, είτε σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης του, είτε ακόμη και σε πρωτοδιόριστους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν καμιά διδακτική ή διοικητική εμπειρία.
Η ΟΙΕΛΕ με σημερινής επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη αναφέρεται σε περίπτωση μεγάλου ιδιωτικού σχολείου της Αθήνας, όπου ο επίσημα ορισμένος Διευθυντής είναι εικονικός, καθώς τα καθήκοντά του ασκούν παρανόμως φιλόλογοι που έχουν διοριστήριο σε άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης του εν λόγω σχολείου! Επειδή τέτοιου είδους φαινόμενα παρατηρούνται με ολοένα μεγαλύτερη συχνότητα σε ιδιωτικά σχολεία με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω ακόμη και η νομιμότητα των τίτλων σπουδών τους, η Ομοσπονδία μας απεύθυνε έκκληση στον κ. Κουράκη να υπάρξει άμεση νομοθετική παρέμβαση του ΥΠΟΠΑΙΘ, ώστε η επιλογή των Διευθυντών των ιδιωτικών σχολείων να γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια.
Δείτε εδώ την επιστολή

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.