Panepisthmio ATHINASΑγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως είναι γνωστό, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 41/20.4.2015) «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος», οι Φορείς Γενικής Κυβέρνησης, συνεπώς και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, «…υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας…».
Η Διοίκηση και ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την πρώτη στιγμή έκδοσης της ανωτέρω Πράξης, σε συνεργασία με έγκριτη Επιτροπή νομικών του Ιδρύματός μας, έχει εξετάσει και εξετάζει συνεχώς την όλη κατάσταση και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεννόηση με τις Διοικήσεις όλων των Α.Ε.Ι. για την αντιμετώπιση του ανωτέρω θέματος.
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει αναπτύξει επιχειρήματα, προκειμένου να τεκμηριωθεί η θέση μας ότι οι πόροι του Ειδικού Λογαριασμού από οποιαδήποτε πηγή δεν πρέπει να ενταχθούν στην ανωτέρω Πράξη, δεδομένου ότι είναι πόροι που προορίζονται για την εκτέλεση συγκεκριμένων συμβατικών αντικειμένων, με νομικές δεσμεύσεις, οι οποίοι δεν αποτελούν περιουσία του Πανεπιστημίου και δεν μπορούν να διατεθούν σε τρίτους.
Πέραν τούτων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Επιτροπή Ερευνών, σε συνεργασία με την Διοίκηση και τους νομικούς του Ιδρύματός μας, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη υλοποίηση των προγραμμάτων και την εύρυθμη λειτουργία του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας.

Ο Πρύτανης Ο Αναπληρωτής Πρύτανη
Ερευνητικής Πολιτικής και Ανάπτυξης
Ο Αντιπρόεδρος
της Επιτροπής Ερευνών
Καθηγ. Μελέτιος-Αθανάσιος K. Δημόπουλος Καθηγ. Θωμάς Σφηκόπουλος Καθηγ. Ευθύμης Λέκκας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.