koyrakisΓια τις ανάγκες των σχολείων την ερχόμενη σχολική χρονιά θα γίνουν 3.000 με 4.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν η απόφαση του ΣτΕ που προκρίνει τις προσλήψεις των επιτυχόντων σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ και αναζητείται τρόπος να μοριοδοτηθεί και η προϋπηρεσία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης είπε στην εκπομπή της Μάχης Νικολάρα Υπόθεση Παιδεία στον Alpha 989, ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει διάλογο με τις εκπαιδευτικές Oμοσπονδίες, από τις οποίες έχει ζητήσει προτάσεις, προκειμένου να προκύψει ένα σύστημα προσλήψεων για την επόμενη σχολική χρονιά.

Από το σύνολο των προσλήψεων που επιτρέπει ο προϋπολογισμός του 2015 θα διατεθούν στην εκπαίδευση 3.000 με 4.000. Η κατανομή των θέσεων στις βαθμίδες εκπαίδευσης αλλά και στις ειδικότητες  θα γίνει με βάση των υπολογισμό των πραγματικών αναγκών στα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Ο Τάσος Κουράκης επισήμανε ότι ένας αριθμός θέσεων θα διατεθεί για πρώτη φορά και στην Ειδική Αγωγή η οποία έχει πάρα πολλά κενά αφού δεν έχουν γίνει ποτέ μόνιμοι διορισμοί στα ειδικά σχολεία. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν γίνει μόλις μερικές δεκάδες διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα τα σχολεία να λειτουργούν με αναπληρωτές που ξεπερνούν κάθε χρόνο τις 15.000 και δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες.

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε την εκτίμηση ότι είναι δίκαιο να απορροφηθούν κατά προτεραιότητα οι αδιόριστοι επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2008. Ξεκαθάρισε ότι οιτελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί και ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι να προκύψει ένα σύστημα που θα είναι δίκαιο και απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει σε κάθε γωνία της Ελλάδας συγκεντρώνοντας μόρια για τον διορισμό τους. Υπογράμμισε επίσης ότι εξετάζονται όλες οι νομικές παράμετροι του θέματος καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να αγνοήσει την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε, μετά από δεκαετίες εφαρμογής αυτού του συστήματος, ότι η πρόσληψη με μόνη προϋπόθεση την προϋπηρεσία είναι αντισυνταγματική.

Ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα 360pedia.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.