alexandra_mitsialiΚρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Μυθιστορήματος 2015 στην Υπ. Διδάκτορα του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Αλεξάνδρα Μητσιάλη

Το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Μυθιστορήματος 2015 απονεμήθηκε στην Υποψήφια Διδάκτορα του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., Αλεξάνδρα Μητσιάλη για το έργο της, με τίτλο «Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει» το οποίο έχει προλογίσει η ‘Aλκη Ζέη.

«Το “Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει” είναι ένα βιβλίο για τους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί στη σκοτεινή πλευρά της ζωής εκεί όπου τα δικαιώματα των αδύναμων γίνονται προνόμια στα χέρια των ισχυρών, εκεί όπου ο παραλογισμός της βίας γίνεται το σταθερό μοτίβο της καθημερινότητας, εκεί όπου οι ανθρώπινες ελπίδες δεν αρκούν πολλές φορές για να φτιαχτεί ένα όνειρο» υποστηρίζει η Υποψήφια Διδάκτορας του ΑΠΘ, Αλεξάνδρα Μητσιάλη.

Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κριτική Παιδαγωγική της Ειρήνης και είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Βιβλία της ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (Το Αστερόσπιτο 2009, Με λένε Νιλουφέρ 2012, Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο 2014, Το υπόσχομαι 2014) καθώς και για άλλα βραβεία (Το Αστερόσπιτο και Η Νύχτα των Πυγολαμπίδων λογοτεχνικό περιοδικό Διαβάζω 2008 και 2009 αντίστοιχα, Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει  Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και Αναγνώστης 2014).

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.