Παρατείνεται μέχρι τις 23 Απριλίου του 2015 ο διαγωνισμός αφίσας και μαντινάδας με θέμα «Ασφάλεια και Διαδίκτυο» που διοργανώνει ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης σε συνεργασία με το 15 μελές του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνης.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές που φοιτούν σε Γυμνάσιο ή Λύκειο (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης, δημόσιο ή ιδιωτικό και διεξάγεται μετά από έγκριση του Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με αρ. πρωτ. 22032/Δ4/10-02-2015.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των εφήβων μαθητών για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, μέσω της συναισθηματικής εμπλοκής που επιτυγχάνεται με τη δημιουργική έκφραση. Επίσης, μέσα στους στόχους του διαγωνισμού είναι η ενίσχυση πρωτοβουλιών από τους ίδιους τους μαθητές μέσα στη σχολική κοινότητα, ως μελλοντικοί ενεργοί πολίτες, η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μαθητών από όλη την Κρήτη, καθώς και η διάχυση και ανταλλαγή ιδεών τους μέσα από τα έργα τους.

Οι άξονες θεματολογίας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο περιλαμβάνουν τον Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό (cyber-bullying), τον Εθισμό στο διαδίκτυο, την υπερβολική χρήση Διαδικτύου και συνέπειες, την Ασφαλή Πλοήγηση στο διαδίκτυο, την Προστασία στους χώρους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook, myspace, τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο, οι διαδικτυακές αγορές και συνέπειες.

 

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΦΙΣΑΣ

  • Να προέρχονται από μαθητή ή ομάδα μαθητών (μέχρι τρία άτομα) που φοιτά/ουν σε Γυμνάσιο ή Λύκειο (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης, δημόσιο ή ιδιωτικό.
  • Η επιλογή της τεχνικής για τη δημιουργία της αφίσας είναι ελεύθερη και η προσέγγιση του θέματος επαφίεται στην αισθητική του δημιουργού ή των δημιουργών. Μπορεί να είναι απλή ζωγραφική, ψηφιακή δημιουργία ή και κολάζ σε χαρτί μεγέθους Α3. (Η αφίσα μπορεί να περιλαμβάνει κείμενο, εικόνες, σκίτσα ή οποιοδήποτε συνδυασμό αυτών των στοιχείων).
  • Οι διαγωνιζόμενοι αφίσας θα μπορούν να συμμετέχουν με μία έως τρεις δημιουργίες τους.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δεσμεύονται να υποβάλουν έργα, των οποίων είναι αποκλειστικοί δημιουργοί.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ

  • Ο μαθητής να φοιτά σε Γυμνάσιο ή Λύκειο (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης, δημόσιο ή ιδιωτικό.
  • Ο κάθε μαθητής-μαντιναδολόγος έχει δικαίωμα συμμετοχής με τρεις μαντινάδες ανεξάρτητες ή σε ρίμα.
  • Η μαντινάδα θα πρέπει να είναι ομοιοκατάληκτη, κρητικόλαλη, με αυτοτελές νόημα.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δεσμεύονται να υποβάλουν έργα, των οποίων είναι αποκλειστικοί δημιουργοί.

        Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση των καλύτερων έργων που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα παρουσιασθούν οι ομορφότερες δημιουργίες. Η πρώτη διάκριση και στους δυο διαγωνισμούς (αφίσας και μαντινάδας) θα βραβευτεί με tablet για τον κάθε μαθητή, ενώ οι νικητές της δεύτερης και τρίτης θέσης για το διαγωνισμό θα λάβουν από ένα στικάκι (USB 3.0) ή ένα βιβλίο με μαντινάδες αντίστοιχα.

Η κριτική επιτροπή για το διαγωνισμό αφίσας είναι:

  1. Δασκαλάκης Κώστας, Ερασιτέχνης Σκιτσογράφος, Πρώην Διευθυντής στο Κέντρο Κρητικής Λαϊκής Τέχνης.
  2. Χρηστίδης Κώστας, Εικαστικός , Αποσπασμένος στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης.
  3. Λούση Σιρανιάν, Συνεργάτης Πανεπιστημίου Αθηνών στο πρόγραμμα «Αριάδνη» (ασφάλεια στο διαδίκτυο).
  4. Πετσαγγουράκης Βαγγέλης, Γραφικών Τεχνών.
  5. Αντωνίου Ειρήνη, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Η κριτική επιτροπή για το διαγωνισμό μαντινάδας αποτελείται από:

  1. Στρατιδάκης Χάρης, Μελετητής-Συγγραφέας σε θέματα Τοπικής                                                                                                                                     Ιστορίας, Σχολικός Σύμβουλος
  2. Καλλέργης Κωστής, Μαντιναδολόγος, Ποιητής, Δικηγόρος.
  3. Στρατάκης Νίκος, Τραγούδι, Λαούτο σε Κρητικό Συγκρότημα
  4. Στρατάκης Γιώργος, Τραγούδι, Λύρα σε Κρητικό Συγκρότημα
  5. Αντωνίου Ειρήνη, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Ο φάκελος με τα έργα για το ταχυδρομείο θα πρέπει να αναγράφει στο εξωτερικό του τον παραλήπτη:

                                       ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

                             «ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ»

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

(υπόψιν κα Αντωνίου Ειρήνη)

Καλιρρόης-Παρρέν Σιγανού 4,

74100-Ρέθυμνο-Κρήτης

και να περιέχει συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής με το όνομα του μαθητή ή τα ονόματα των μαθητών που δούλεψαν στη δημιουργία, καθώς και τα ονόματα των εκπαιδευτικών, αν τα έργα υλοποιήθηκαν με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και τους όρους συμμετοχής μπορείτε είτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β/θμιας Ρεθύμνης Αντωνίου Ειρήνη (τηλέφωνο επικοινωνίας 2831022056, ηλεκτρονική διεύθυνση σταθμού: [email protected])   ή να επισκεφτείτε την αναρτημένη σελίδα

http://stathmos-diagonismos.weebly.com/

H ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΣΝ

Ειρήνη Αντωνίου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.