uoiΣυνεχίζονται οι εγγραφές των ενδιαφερομένων να παρακολουθήσουν το Θερινό Πανεπιστήμιο που οργανώνουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, με τίτλο «Η Ελλάδα σήμερα: Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας». Η ακαδημαϊκή δράση θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2015 στο νησί της Άνδρου και συγκεκριμένα από 5 έως και 12 Ιουλίου και από 12 έως 19 Ιουλίου. Το έργο υπάγεται στην Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα προσφέρεται σε προπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και απόφοιτους, μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες. Στα δύο τμήματα θα διδάξουν διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό και δημοσιογράφοι/πανεπιστημιακοί από τον ευρωπαϊκό χώρο. Προβλέπονται καθημερινές τετράωρες διαλέξεις και εργαστήρια (workshops). Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο επίπεδο των guest lectures του προγράμματος συνδράμει το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα.
Το θερινό σχολείο θα καλύψει τις ακόλουθες θεματικές:
• Η Ελληνική Γλώσσα
• Ο Ελληνικός Πολιτισμός
• Ελληνικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και Πολιτική
• Ελληνική Ιστορία
• Ελληνική Ποίηση και Φιλοσοφία

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και υποβολή βιογραφικών παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την ακαδημαϊκή υπεύθυνη του προγράμματος κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπστημίου [email protected]. Μπορείτε επίσης να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα http://summerschool2015.ac.uoi.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.