ekpaideutikosΤο Διαρκές Σεμινάριο «Θέματα Παιδείας και Πολιτικής» απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως ειδικότητας, θέσης ή εργασιακής κατάστασης, σε γονείς, σε μαθητές και γενικά σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί, να σκεφτεί και να συζητήσει πάνω σε θέματα παιδείας και εκπαιδευτικής πολιτικής.

Εισηγήτρια: Η Ελένη Κατσαρού είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδαγωγικής στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ενδιαφέροντά της εστιάζονται σε θέματα Διδακτικής, στην εκπαιδευτική έρευνα-δράση, στην ανάπτυξη Αναλυτικών Προγραμμάτων και την επαγγελματική ανάπτυξη του εκπαιδευτικού.

Περίληψη του θέματος: Ποιος είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού απέναντι στο Αναλυτικό Πρόγραμμα και το σχολικό εγχειρίδιο; Πόσο πραγματικά τον δεσμεύουν και τι δυνατότητες του δίνουν; Μήπως είναι απαραίτητο να αναπτύξει ο εκπαιδευτικός δεξιότητες που θα του επιτρέψουν να τα εφαρμόζει με τη μεγαλύτερη πιστότητα ή μήπως χρειάζεται κυρίως να τα αντιμετωπίσει ως υποθέσεις εργασίας, να τα προβληματοποιήσει και να δοκιμάσει τι μπορούν να προσφέρουν στο ζωντανό εργαστήρι που ονομάζεται σχολική τάξη; Και από πού μπορεί ο εκπαιδευτικός να αντλήσει τη δύναμη για τέτοιους «πειραματισμούς»;

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Tο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου,

το Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Παιδαγωγικής Ευθύνης των δύο σχολείων

 

σας προσκαλούμε

στην τέταρτη διάλεξη του

Διαρκούς Σεμιναρίου «Θέματα Παιδείας και Πολιτικής»,

που πραγματοποιούμε κατά το σχολικό έτος 2014-2015, με θέμα

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού απέναντι στο Αναλυτικό Πρόγραμμα και το σχολικό εγχειρίδιο: μεταξύ δεσμεύσεων και αυτονομίας

 

με εισηγήτρια την Ελένη Κατσαρού,

Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδαγωγικής στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, στις 7:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του ΠΕΚ, στο σχολικό συγκρότημα των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων Δ.Ε. Ηρακλείου στον Εσταυρωμένο (Γιάννη Κορνάρου 17).

Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει διάλογος και συζήτηση.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι                                           Οι Διευθυντές

Λήδα Ζαμπετάκη                                                 Ευάγγελος Σπηλιωτάκης

            Βασιλεία (Λιάνα) Καλοκύρη            Δημήτριος Καλυκάκης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.