230315__edutv-2Αισθητή ήταν φέτος η παρουσία της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στο 2οΦεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας (AthensScienceFestival) που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από 17 έως 22 Μαρτίου.

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Η διδασκαλία των θετικών επιστημών στα σχολεία: Πώς μπορεί να γίνει καλύτερη;», κατά τη διάρκεια του οποίου εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σχολικοί σύμβουλοι παρουσίασαν καλές πρακτικές διδασκαλίας θετικών επιστημών και συνεργάστηκαν στη δημιουργία σεναρίων διδασκαλίας που κάνουν την επιστήμη πιο ελκυστική στους νέους. Οι κριτές ήταν αυτή τη φορά μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ψήφισαν τις πρακτικές διδασκαλίας που τους άρεσαν περισσότερο, αλλά και βοήθησαν τους εκπαιδευτικούς στη δημιουργία ελκυστικών σεναρίων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο «InnovationSwapWorkshop», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Το εργαστήρι που διοργάνωσε η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και την εταιρία ScienceCommunication (Sci-Co)πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MARCH (MAke science Real in sCHools) που έχει ως στόχο την ανάδειξη του ρόλου της επιστήμης στην καθημερινή ζωή και την ανάπτυξη ενεργών πολιτών, καθώς και την ενεργό συμβολή των μαθητών στη διαδικασία της μάθησης των θετικών επιστημών. Στο έργο συμμετέχουν εννέα εταίροι που προέρχονται από εφτά ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Σερβία, η Βουλγαρία, η Λιθουανία και η Πορτογαλία.

Την επόμενη μέρα, στις 21 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε ο τελικός του μαθητικού διαγωνισμού «SchoolLab» που διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, το Βρετανικό Συμβούλιο και την Sci-Co. Το SchoolLab είναι μία πρωτότυπη διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργίας, ανταλλαγής ιδεών και ανάρτησης βίντεο σχετικών με την επιστήμη, στην οποία συμμετέχουν από κοινού μαθητές, εκπαιδευτικοί και νέοι ερευνητές. Φέτος, το πρώτο βραβείο κέρδισε η ομάδα «SweetDreams» από το Δημοτικό Σχολείο Παιδαγωγική με το πρωτότυπο και διασκεδαστικό βίντεο που δημιούργησαν, το οποίο μπορείτε να δείτε στον εξής σύνδεσμο:

https://school-lab.org/index.php/el

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.