panepistimio makedoniasΑνοικτά Ψηφιακά Μαθήματα ελεύθερα προσβάσιμα και δωρεάν διαθέσιμα στο Διαδίκτυο για όλους διενεργούνται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Τα ανοικτά μαθήματα αναπτύσσονται και διατίθενται σταδιακά στο Διαδίκτυο μέσω της πλατφόρμας ασύγχρονης εκπαίδευσης (www.opencourses.uom.gr) που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί με αποκλειστικό γνώμονα την αρτιότερη παρουσίαση του εκπαιδευτικού πολυμεσικού υλικού που έχει παραχθεί από το Ίδρυμα στο πλαίσιο της δράσης των Ανοικτών Μαθημάτων.

Ανάλογα με το κατά περίπτωση παρεχόμενο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, τα ανοικτά ψηφιακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διακρίνονται στις εξής δύο κατηγορίες:

Μαθήματα Α-: Παρέχονται η περιγραφή και οι στόχοι του εκάστοτε μαθήματος, βασικοί όροι και «λέξεις – κλειδιά» που χαρακτηρίζουν το αντικείμενο του μαθήματος, σημειώσεις και διαφάνειες παρουσιάσεων του διδάσκοντα, βιβλιογραφία και άλλο εκπαιδευτικό υλικό, οργανωμένο σε θεματικές ενότητες.

Μαθήματα Α+: Παρέχεται ό,τι έχει ήδη αναφερθεί στις προηγούμενες κατηγορίες μαθημάτων, όπως και βιντεοδιαλέξεις, ασκήσεις αυτοαξιολόγησης των εκπαιδευόμενων και ψηφιακές βιβλιογραφικές πηγές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.