AFISA_SYNEDRIO_TEXNH_000001Θέμα: Πρόσκληση Εκπαιδευτικών Σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης περ. εν. Ηρακλείου για συμμετοχή στις Συνεδρίες-Βιωματικά Εργαστήρια επί της μεθόδου «Μετασχηματίζουσα μάθηση μέσα από την αισθητική εμπειρία», το Σάββ. 4 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο του Επιστημονικού-Εκπαιδευτικού Συνεδρίου «Η αξιοποίηση της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής. Οι Εκπαιδευτικοί Δ/θμιας Εκπ/σης περ. εν. Ηρακλείου προσκαλούνται να συμμετάσχουν στο Επιστημονικό-Εκπαιδευτικό Συνέδριο «Η αξιοποίηση της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 3 Απριλίου και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, σύμφωνα με το Πρόγραμμα που ακολουθεί. Ειδικότερα, για τη 2η μέρα του Συνεδρίου, το Σάββατο (του Λαζάρου) 4 Απριλίου 2015, οι Εκπαιδευτικοί Δ/θμιας Εκπ/σης περ. εν. Ηρακλείου προσκαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στις Συνεδρίες-Βιωματικά Εργαστήρια, καθώς ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος: Συνεδρία Ολομέλειας 120 εκπαιδευτικοί, στη συνέχεια 6 παράλληλες Συνεδρίες-Βιωματικά Εργαστήρια x 20 εκπαιδευτικούς και τελική Συνεδρία Ολομέλειας. Το θεματικό πεδίο αφορά στην αξιοποίηση της Τέχνης στην εκπαίδευση. Ειδικότερα: Στην εναρκτήρια Συνεδρία, στην ολομέλεια, θα γίνουν εισηγήσεις από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Β. Καλοκύρη και τον Α. Κόκκο, σε διάδραση με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς. Με εκπαιδευτικές τεχνικές βιωματικής προσέγγισης θα παρουσιαστεί η μέθοδος «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την αισθητική εμπειρία» από τον δημιουργό της, Αλέξη Κόκκο, καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων του ΕΑΠ και Πρόεδρο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΕΕΕΕ). Θα ακολουθήσουν παράλληλα Βιωματικά Εργαστήρια για Εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπ/σης, με εφαρμογές της μεθόδου σε θέματα που αφορούν στη Δ/θμια Εκπ/ση. Τα εργαστήρια θα συντονίσουν Συνεργάτες της ΕΕΕΕ, ειδικευμένοι και με εμπειρία επιμορφωτική-εκπαιδευτική στη μέθοδο αυτή, με στόχο, στη συνέχεια οι Εκπαιδευτικοί να μπορούν να την αξιοποιήσουν στη διδακτική πράξη, στα σχολεία τους Η τελική Συνεδρία ολομέλειας θα έχει επίσης διαδραστικό και βιωματικό χαρακτήρα. Προτεραιότητα συμμετοχής θα έχουν οι Φιλόλογοι των Σχολείων Δ.Ε. επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης της Σχολ. Συμβούλου Β. Καλοκύρη και οι Εκπαιδευτικοί (όλων των ειδικοτήτων) των σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης περ. εν. Ηρακλείου παιδαγωγικής αρμοδιότητάς της. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι διαθέσιμες ηλεκτρονικά έως τις 20/3/15, ώρα 22.00 μμ. ή θα κλείσουν νωρίτερα, μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των 120 συμμετεχόντων.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων και το Βιωματικό Εργαστήριο στο οποίο θα συμμετάσχουν θα ανακοινωθούν έγκαιρα στα Σχολεία διαμέσου της Δ/θμιας Εκπ/σης και θα αναρτηθούν στον ιστότοπο ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ- ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ καθώς και στον ιστότοπο ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΌΣΟΙ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΜΕ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ. Οι Φιλόλογοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τις Συνεδρίες Ολομέλειας και το Βιωματικό Εργαστήριο (4/4/15) εδώ:

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ 4-4-15

Οι Εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων (εκτός Φιλολόγων) μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τις Συνεδρίες Ολομέλειας και το Βιωματικό Εργαστήριο (4/4/15) εδώ:

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε. (εκτός Φιλολόγων) 4-4-15

Ελπίζουμε να συναντηθούμε στις ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες και γόνιμες επιμορφωτικές Συνεδρίες!

Εκ μέρους των Διοργανωτών

Με τιμή, Βασιλεία Καλοκύρη

Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων περ. εν. Ηρακλείου

Επιστημονικό – Εκπαιδευτικό Συνέδριο Η Αξιοποίηση της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Καινοτόμες εφαρμογές, καλές πρακτικές στη Δ/θμια Εκπ/ση. – Η μέθοδος «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την αισθητική εμπειρία». Βιωματικά Εργαστήρια για Εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπ/σης. Διοργάνωση: Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων – Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων περ. εν. Ηρακλείου Β. Καλοκύρη – Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τα Σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης περ. ενότ. Ηρακλείου παιδαγωγικής αρμοδιότητας της Σχολικής Συμβούλου Β. Καλοκύρη: Γυμνάσιο Γαζίου, Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, Γυμνάσιο Προφήτη Ηλία, 7ο ΓΕΛ Ηρακλείου. Υπό την αιγίδα Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης. Υπεύθυνη Συντονισμού: Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Β. Καλοκύρη Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Απριλίου 2015.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

1 η μέρα ανοιχτή προσέλευση Παρασκευή 3 Απριλίου 2015. Αίθουσα Παλιάς Λαχαναγοράς Δήμου Ηρακλείου.

Θεματικό πεδίο:

Καινοτόμες εφαρμογές, καλές πρακτικές αξιοποίησης της Τέχνης στη Δ/θμια Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου (Θα παρουσιαστούν δουλειές και προτάσεις αξιοποίησης της Τέχνης στη Δ/θμια Εκπ/ση Ηρακλείου, σε αίθουσα του Δήμου Ηρακλείου).

17.30 Προσέλευση – Εγγραφές Συνέδρων

18.00΄ Χαιρετισμοί

18.30 – 18.50 Γιώργος Στριλιγκάς, Σχολικός Σύμβουλος. Επιμορφωτικές και διδακτικές εμπειρίες στο πλαίσιο της διδακτικής αξιοποίησης εικαστικών έργων του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου.

18.50 – 19.05 Μιχάλης Φαρσάρης, Φιλόλογος (7 ο ΓΕΛ Ηρακλείου). Σύζευξη εικαστικής και ποιητικής τέχνης με πεδίο εφαρμογής μια Ερευνητική Εργασία.

19.05 – 19.20 Βαρβάρα Δρετάκη, Ηλίας Κακούτης Φιλόλογοι (8 ο Γυμνάσιο Ηρακλείου). Μουσειακή αγωγή, Ιστορία και Τέχνη. Ξετυλίγοντας τον μίτο της Αριάδνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Ολόκληρο το πρόγραμμα στον παρακάτω σύνδεσμο

Πρόγραμμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.