sonetbulΑντιμετώπιση σχολικού εκφοβισμού με ψηφιακά εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης

Η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τη παγκόσμια σχολική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο υποστηρίζοντας την αξία της Δια Βίου Εκπαίδευσης και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, συντονίζει το Ευρωπαϊκό έργο «SONETBULL – Using social networking ICT tools with peer learning and crowd sourcingtechniques to train school communities on how to deal with student bullying», το οποίο αποτελεί μια στρατηγική συνεργασία που εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πλαίσιο Erasmus +. Η διάρκεια του έργου είναι από 01-09-2014 έως 31-08-2016.

Το έργο υλοποιείται από κοινού από τους κάτωθι φορείς:

  1. Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Ελλάδα (Συντονιστής- φορέας)
  2. Initiatives Pour Une Formation Efficale ASBL, Βέλγιο
  3. Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος», Ελλάδα
  4. Fondazione Mondo Digitale, Ιταλία
  5. Dublin City University/ Anti-Bullying Centre, Ιρλανδία

Ο κύριος στόχος του έργου είναι ο σχεδιασμός, η δημιουργία, η εφαρμογή και η αξιολόγηση μιας εκπαιδευτικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας τα ενήλικα μέλη της σχολικής κοινότητας (Διευθυντές, Εκπαιδευτικοί, Γονείς, Σχολικοί Ψυχολόγοι κ.α.) θα έχουν πρόσβαση σε πιστοποιημένο εκπαιδευτικό υλικό για τον σχολικό εκφοβισμό, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να παράσχουν πληροφόρηση και να συζητούν ανταλλάσσοντας εμπειρίες με άλλα μέλη της κοινότητας. Το έργο συνδυάζει σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις (εξ αποστάσεως εκπαίδευση και ομότιμη μάθηση) με ευρέως χρησιμοποιούμενα τεχνολογικά μέσα (διαδίκτυο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κινητά τηλέφωνα) ώστε να παρέχει έγκαιρη και συνεχή υποστήριξη σε ολόκληρη την σχολική κοινότητα για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του έργου http://www.sonetbull.eu/ και στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του έργουhttps://www.facebook.com/sonetbull.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.