ekpaideyshΣυναδέλφισσα, Συνάδελφε

Η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών, Ωρομισθίων και Ανέργων Εκπαιδευτικών Ηρακλείου σε καλεί στο πλευρό της για να παλέψουμε διεκδικώντας συνολικά τα δικαιώματά μας από καλύτερη θέση.

Κανείς συνάδελφος μόνος του!

Βρισκόμαστε ήδη στη μέση της σχολικής χρονιάς και τα κενά στα σχολεία παραμένουν, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, και εκατοντάδες συναδέλφους στην ανεργία και την αβεβαιότητα.

Δεν χωράει εφησυχασμός στους εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν μέχρι στιγμής. Παρά τις εξαγγελίες και τις φημολογίες για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μείνει μόνο στα λόγια.

Χιλιάδες συνάδελφοί μας έχουν πεταχτεί έξω από την εκπαίδευση για να προστεθούν και αυτοί στη στρατιά τους 1,5 εκατομμυρίου ανέργων.

Οι συνέπειες των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και των πολλαπλών ταχυτήτων στον κλάδο μας, η ωρομισθία, η αναπλήρωση, μας κρατούν ομήρους να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την εργασία, απαγορεύουν οποιοδήποτε προγραμματισμό για τη ζωή μας. Οι επιπτώσεις είναι αρνητικές και στην ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Χιλιάδες οι χαμένες ώρες, τα κενά που δημιουργούνται, η εναλλαγή εκπαιδευτικών τόσο στην δευτεροβάθμια όσο και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ειδικά στην Ειδική Αγωγή αυτή η εναλλαγή παίρνει απάνθρωπα χαρακτηριστικά, αφενός σπάει οποιαδήποτε εμπιστοσύνη δασκάλου – μαθητή και αφετέρου δημιουργεί επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία είναι απαράδεκτη με παιδιά που υποσιτίζονται, με κρύες τάξεις χωρίς να υπάρχουν χρήματα στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλώς μια προσωρινή κατάσταση ή το αποτέλεσμα μιας λανθασμένης διαχείρισης, όπως ενδεχομένως θέλουν κάποιοι να παρουσιαστεί.

Η πολιτική τους θέλει να πετάξει παιδιά και εκπαιδευτικούς έξω από το σχολείο.

 

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου.

Οφείλουμε να διεκδικήσουμε να παρθούν άμεσα φιλολαϊκά μέτρα, τόσο για εμάς τους αναπληρωτές, όσο και για τους μόνιμους συναδέλφους μας που μετράνε απώλειες 5 μισθών κάθε χρόνο, αλλά και για τους μαθητές μας με:

  • Αναγνώριση όλης της εργασιακής μας υπηρεσίας.
  • Μαζικούς διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
  • Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
  • Καμία συγχώνευση-σύμπτυξη τμημάτων.
  • Ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για αναπληρωτές, ωρομίσθιους και άνεργους εκπαιδευτικούς για σίτιση, στέγαση, θέρμανση.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους αναπληρωτές και για ολόκληρο το χρονικό διάστημα της ανεργίας.
  • Να δοθούν πίσω όλα τα επιδόματα που αδίκως έχουν κοπεί, όπως το επίδομα θέσης ευθύνης και η αναγνώριση μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.

Σε καλούμε να γίνεις μέρος του αγώνα μας!

Ενημερώσου για την ημέρα Πανελλήνιας δράσης ΑΣΓΜΕ (ανώτατη συνομοσπονδία γονέων μαθητών Ελλάδας) την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου

Οργανώσου στην Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών – Ωρομισθίων – Ανέργων Ηρακλείου

Email: [email protected]

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.