Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου και το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας σχολείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου για το σχολικό έτος 2014-2015 με τίτλο: Ενοχλώντας τις λέξεις (Το Δίκτυο εγκρίθηκε από το ΥΠΑΙΘ με Αρ. Πρωτ. 192752/Δ2/27-11-2014), στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015, προσκαλεί μαθητές Γυμνάσιων και Λυκείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου να συμμετάσχουν σε:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α.

Συγγραφή κειμένου όπως παραμύθι, διήγημα, ποίημα, δοκίμιο με ελεύθερο θέμα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β.

Συγγραφή κειμένου όπως παραμύθι, διήγημα, ποίημα, δοκίμιο με θέμα: «ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ». Οι μαθητές με άξονα σημεία της πόλης του Ηρακλείου καλούνται να συγγράψουν τη δική τους ιστορία για την πόλη τους.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Α, Β, Γ, Γυμνασίου και Α, Β, Γ, Λυκείου (Γενικού, ΕΠΑΛ και Εσπερινού) της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
  2. Τα κείμενα των μαθητών πρέπει: α) να είναι ατομικές εργασίες, β) να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα, γ) να διακρίνονται από πρωτοτυπία, λεκτική αρτιότητα και από την ικανότητα οργάνωσης και τεκμηρίωσης της σκέψης τους δ) να υποβληθούν σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα σε μορφή word, με γραμματοσειρά Times New Roman , μέγεθος γραμμάτων 12 και με αρίθμηση στο μέσο του κάτω μέρους της κάθε σελίδας.
  3. Προκειμένου να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να αναγράψουν στο πάνω μέρος κάθε σελίδας και των πέντε αντιτύπων ένα ψευδώνυμο ή μία φράση 2-8 λέξεων και τη λέξη Γυμνάσιο ή Λύκειο (χωρίς να αναφέρουν συγκεκριμένο Γυμνάσιο ή Λύκειο) αναλόγως της βαθμίδας στην οποία φοιτούν.
  4. Μαζί με τα πέντε αντίτυπα οι μαθητές οφείλουν να αποστείλουν ψηφιακό αντίγραφο του κειμένου τους σε μορφή αρχείου κειμένου αποθηκευμένο σε CD με αναγραμμένο πάνω του το ψευδώνυμο ή μία φράση 2-8 λέξεων και τη λέξη Γυμνάσιο ή Λύκειο.
  5. Το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, το τηλέφωνο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του μαθητή και το όνομα του σχολείου πρέπει να περιέχονται σε μικρό κλειστό φάκελο στο εξωτερικό μέρος του οποίου να αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο ή μία φράση 2-8 λέξεων και η λέξη Γυμνάσιο ή Λύκειο.
  6. Τα πέντε αντίτυπα του κειμένου μαζί με το CD και ο μικρότερος φάκελος με τα πραγματικά στοιχεία πρέπει να κατατεθούν έως και την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 με την ένδειξη για τον ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ & ΛΥΚΕΙΩΝ Δ.Δ.Ε. Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στη διεύθυνση: Δ/νση Δ.θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου, Μονοφατσίου 8, Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, α΄ όροφος. Στο εξωτερικό μέρος του φακέλου στη θέση του αποστολέα να αναγραφεί μόνο το ψευδώνυμο ή μία φράση 2-8 λέξεων και η λέξη Γυμνάσιο ή Λύκειο.
  7. Τα υποβαλλόμενα κείμενα δεν επιστρέφονται.
  8. Τα κείμενα θα αξιολογηθούν μέχρι την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 από 5μελή επιτροπή προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότερη δυνατή αξιολόγησή τους.
  9. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Δ. Ηρακλείου και της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου και θα σταλούν στα e-mails των σχολείων την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015.

  1. Σε όλους, όσοι λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός θα απονείμει τιμητικά διπλώματα συμμετοχής στην εκδήλωση λήξης των Πολιτιστικών Αγώνων 2015, την Κυριακή 5 Μαΐου 2015 και ώρα 12:30 στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ στους τρεις πρώτους κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας (Γυμνάσιο-Λύκειο) θα απονεμηθούν έπαινοι διάκρισης και βιβλία.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2813409211 (κ. Γιώργο Αντωνάκη) και 2810-333778 / 6971899843 (κα Αγγελική Ζαχαράτου).

Παρακαλούνται οι κκ. Διευθυντές για την άμεση ενημέρωση των συναδέλφων.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων 

Ζαχαράτου Αγγελική                                                   

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου

Μανουσάκης Γεώργιος                          

                                    

                                                                    

 

                                                                               

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.