Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο διοργανώνει καινοτόμο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στο πεδίο της Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Φυσικών Επιστημών με πρωτοποριακό υλικό και μεθόδους και γνώμονα την ανάγκη τόσο των αποφοίτων του όσο και των αποφοίτων άλλων Πανεπιστημίων να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σε ειδικά θέματα που αφορούν τη Φιλοσοφία και την Ιστορία των Φυσικών Επιστημών. Το Πρόγραμμα προσφέρεται με τις προδιαγραφές της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Διάρκεια: από 1 Μαρτίου 2015 έως 30 Ιουνίου 2015

Σε ποιους απευθύνεται:
Σε αποφοίτους των προγραμμάτων σπουδών του Ε.Α.Π. αλλά και σε αποφοίτους όλων των άλλων Πανεπιστημίων.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος
Οι υπεύθυνοι του Προγράμματος είναι ο Γιώργος N. Βλαχάκης Λέκτορας στο ΕΑΠ και ο Βύρων Καλδής Καθηγητής στο ΕΑΠ

Στόχοι
Το Πρόγραμμα αποσκοπεί να αναπτυχθούν οι γνώσεις και ικανότητες των συμμετεχόντων σε ειδικά θέματα Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Φυσικών Επιστημών. Ειδικότερα σε θέματα που έχουν σχέση με την μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας, την αξιοποίηση των πηγών, την κριτική αποτίμηση και σύνθεση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, την απόκτηση γνώσεων για σημαντικές περιόδους ανάπτυξης της φιλοσοφίας και της επιστήμης στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο, τη σχέση ηθικής και τεχνοεπιστήμης καθώς και την αλληλεπίδραση ανθρωπιστικών σπουδών με τις φυσικές επιστήμες . Επιπλέον, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει μεθόδους και πρακτικές από το πεδίο της Δια Βίου Μάθησης/ Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Βεβαίωση Παρακολούθησης
Στους συμμετέχοντες που συμπληρώνουν το Πρόγραμμα (εκπόνηση τουλάχιστον των μισών Δραστηριοτήτων στη διάρκεια του Προγράμματος και επιτυχής εκπόνηση της τελικής εργασίας) χορηγείται επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Κόστος Συμμετοχής
Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 280 ευρώ ανά εκπαιδευόμενο.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων
Από 21/1/2015 μέχρι 18/2/2015 ή μέχρι συμπλήρωσης του αριθμού των θέσεων (θα τηρείται σειρά προτεραιότητας)

Προθεσμία καταβολής διδάκτρων
Από 20/2/2015 έως 28/2/2015

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: κ. Κ. Κανελλοπούλου [email protected]

Δείτε πληροφορίες εδώ και κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.