gallosΤο Παν/μιο Κρήτης-Παιδ/κό Τμήμα ΔΕ (Εργαστήριο Δια Βίου Μάθησης και ΑεξΑΕ), το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης, η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ συνδιοργανώνουν:

                                                   ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με θέμα:

«Όταν η τέχνη της Σκηνοθεσίας συναντά την τέχνη της Παιδαγωγικής Ηγεσίας»                    Α Συνάντηση στην Κοινότητα-Ολομέλεια του Προγράμματος «Από την εκπαιδευτική εμπειρία στην πρεμιέρα»

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, Θέατρο ‘Βλησίδης’ 18.00-21.00            

ώρα προσέλευσης 17.30-18.00. Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης, www.cretaadulteduc.gr, [email protected], κα. Τερεζάκη Χρύσα: 6972669166

 

Χανιά 08/02/2015

ΠΡΟΣ: Εκπαιδευτικούς και Διευθυντές/τριες Σχολικών μονάδων

Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων

ΘΕΜΑ : «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί σας

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

«Όταν η τέχνη της Σκηνοθεσίας συναντά την τέχνη της Παιδαγωγικής»

η οποία υλοποιείται ως η Α Ολομέλεια του γ έτους του Προγράμματος «Εκπαίδευση Ενηλίκων κι Εναλλακτικά Προγράμματα Εκπαιδευτικής Ηγεσίας». Το Πρόγραμμα υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά σε διευθυντικά στελέχη της Α/μιας Εκπ/σης του Νομού Χανίων και για πρώτη χρονιά σε μάχιμους εκπαιδευτικούς της πόλης των Χανίων που ενεπλάκησαν στο Πρόγραμμα.

Κεντρικός ομιλητής-προσκεκλημένος επισκέπτης θα είναι ο Δρ. Λάκης Κουρετζής, (Σκηνοθέτης, Παιδαγωγός, Ψυχολόγος κι Εμψυχωτής του Θεάτρου της Ημέρας).

Ο κ. Κουρετζής, την δεκαετία του ’80 εισήγαγε την τέχνη του θεατρικού παιχνιδιού στη χώρα, ενώ λίγο αργότερα κλήθηκε από το ΥΠΠΕΠΘ σε συνεργασία για τη συγγραφή των βιβλίων θεατρικής αγωγής στο δημοτικό σχολείο. Τη δεκαετία του ’90 και πάλι επιστρατεύτηκε από τα ΥΠΠΕΠΘ και ΥΠΠΟ στο πλαίσιο του Προγράμματος ‘ΜΕΛΙΝΑ-Εκπαίδευση και Πολιτισμός’ να συνδράμει μέσω του θεάτρου στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών (1994-2004)

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ασχολείται με την Τέχνη του Θεάτρου και της Σκηνοθεσίας διδάσκοντας παιδιά κι ενήλικες, ιδίως εκπαιδευτικούς, τόσο στο Θέατρο της Ημέρας που αυτή τη στιγμή διευθύνει, όσο και στα Περιφερειακά Εργαστήρια (παραρτήματα του εν λόγω Θεάτρου) σε διάφορες περιοχές της χώρας.

 

Στο παραπάνω πλαίσιο πρόκειται να παρουσιαστούν :

α) 18.00-19.15 Εισήγηση στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με θέμα: «Όταν η τέχνη της σκηνοθεσίας συναντά αυτήν της παιδαγωγικής ηγεσίας» (Λάκης Κουρετζής). Παρευρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί του Προγράμματος και οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συναντηθούν με τον καλλιτέχνη-παιδαγωγό.

β) 19.15-19.30 Διάλειμμα

γ) 19.30-21.00 Βιωματικό εργαστήριο με στους εκπαιδευτικούς και τους/τις διευθυντές/τριες του γ έτους του Προγράμματος. Παρευρίσκονται, ωστόσο ως θεατές εφόσον το επιθυμούν, και οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί που θέλουν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο.

Με την πεποίθηση ότι η ‘Εκπαίδευση Ενηλίκων’ ως ιδιαίτερο επιστημονικό πεδίο στο πλαίσιο της Διά βίου Μάθησης μπορεί να συμβάλλει σε μια βιώσιμη και συνεκτική κοινότητα, αλλά και με τη σιγουριά ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να λειτουργήσουν ως κοινωνικοί-πολιτισμικοί εμψυχωτές -μέσω της προσωπικής τους ενδυνάμωσης-χειραφέτησης και του μετασχηματισμού, συνεισφέροντας όχι μόνο στην αλλαγή εντός της σχολικής μονάδας, αλλά και εμπνέοντας τους πολίτες για μικρές παρεμβάσεις στην πόλη, στην κοινότητα, στη γειτονιά- ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ στην ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ για να μπορέσουμε από κοινού να ονειρευτούμε μια πιθανή Πρωτοβουλία. Γιατί οι εκπαιδευτικοί πασχίζουν για μια ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ με ΑΛΛΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ …

Με εκτίμηση

Ο επιστημονικός Υπεύθυνος του Επιμορφωτικού Προγράμματος, Παναγιώτης Αναστασιάδης

Αναπληρωτής Καθηγητής Δια Βίου και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η Συντονίστρια του Επιμορφωτικού Προγράμματος, Τερεζάκη Χρύσα, Διδάκτωρ του ΕΑΠ στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.