Panepisthmio ATHINASΤην Περασμένη Πέμπτη (5/2) οι Πρυτανικές Αρχές συγκάλεσαν στο αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» μια συνάντηση των μελών της Συγκλήτου, εκπροσώπων των Διοικητικών και Φοιτητικών Συλλόγων και γενικότερα κάθε ενδιαφερόμενου μέλους της πανεπιστημιακής κοινότητας για τα τρέχοντα θέματα του Ε.Κ.Π.Α. Οι παρόντες ενημερώθηκαν για σχετικές επιστολές που απηύθυναν οι Πρυτανικές Αρχές προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αμέσως μετά την ορκωμοσία τους, με την καταγραφή των πιεστικότερων προβλημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών αυτήν την περίοδο  (υποστελέχωση λόγω του μέτρου της διαθεσιμότητας και της αφυπηρέτησης χωρίς αναπλήρωση σημαντικού μέρους του διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού, δραματική μείωση τα τελευταία χρόνια της χρηματοδότησης, κατά ¾ ως προς το μέσο ποσό των παλαιότερων προϋπολογισμών, αδυναμία εξυπηρέτησης βασικών αναγκών, όπως η καθαριότητα και η φύλαξη με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο). Πάνω στα θέματα αυτά και διάφορα άλλα ζητήματα του Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος με πολλές χρήσιμες τοποθετήσεις και παρατηρήσεις.

Την επομένη ημέρα (6/2) πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Συγκλήτου, χωρίς καμία αστυνομική παρουσία και με τη δυνατότητα διατύπωσης αιτημάτων και απόψεων και των φοιτητών εκτός της τυπικής διαδικασίας. Οι αποφάσεις κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων του Ε.Κ.Π.Α.: από τα θέματα και πάλι της καθαριότητας έως διάφορες διοικητικές και ακαδημαϊκές ρυθμίσεις, ενώ προβλήθηκε η ανάγκη παροχής, σε όσους φοιτητές το επιθυμούν, της δυνατότητας να μην υποστούν τις συνέπειες των πρόσφατων διατάξεων περί χρονικών ορίων φοίτησης.

Ιδιαίτερα ως προς το θέμα της καθαριότητας, εν αναμονή της υλοποίησης της τρίμηνης σχετικής σύμβασης, υπήρξε σειρά επαφών με διάφορες Δημοτικές Αρχές προς εξασφάλιση στοιχειωδών υπηρεσιών καθαριότητας. Από τις επαφές αυτές τελεσφόρησε έως τώρα εκείνη με τον Δήμο Αθηναίων, χάρη στη βοήθεια του οποίου καθαρίστηκε εντός του Σαββατοκύριακου το κτήριο της Νομικής Σχολής.

Οι προσπάθειες των Πρυτανικών Αρχών σε σταθερή συνεργασία με όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα συνεχίζονται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.