diamesolavisiΣας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας και τον Επιστημονικό-Πολιτιστικό Σύλλογο: εκπ@ιδευτικός κύκλος διοργανώνει Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: Ο θεσμός της Διαμεσολάβησης και η Σχολική Διαμεσολάβηση, ανοιχτή για το κοινό, το Σάββατο στις 7 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 17:00 – 20:40 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας. Η Διαμεσολάβηση είναι μια διαδικασία που συνδέεται με τη μη βίαιη επικοινωνία ως τεχνική και μέσο επίλυσης συγκρούσεων και με το συντονισμό διαλόγων για την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών. Ως λύση πολιτισμού, μέσα στο σχολικό χώρο είναι ικανή να προάγει την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των μελών του σχολικού ιστού και της κοινωνίας γενικότερα.

Εισηγητές της Ημερίδας είναι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι Διαμεσολαβητές της Ομάδας «Μετάπλασις», σε συνεργασία με το Δημήτρη Μπουραντά, Συγγραφέα και Καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι Διαμεσολαβητές της Ομάδας «Μετάπλασις» είναι οι ακόλουθοι:

  • Φανία Αθανασίου, Δικηγόρος, LL.M, CEDR Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, conflict coach
  • Σπύρος Λειβαδόπουλος, Δικηγόρος-Διαμεσολαβητής ΥΔΔΑΔ, Διαπιστευμένος Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών
  • Πολυχρόνης Κοκκινίδης, Δικηγόρος, MBA, Διαπιστευμένος Διαμεσολάβησης ΥΔΔΑΔ, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών, Πιστοποιημένος Επαγγελματίας Διαπραγματευτής
  • Γιώργος Τσιτσιρίγκος : Εκπαιδευτής Επικοινωνίας

Στη συνέχεια, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 θα υλοποιηθεί Βιωματικό Εργαστήριο για καθορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών με θέμα: Μη βίαιη επικοινωνία, από τις 10:00 έως τις 12:00, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας. Εισηγητής του Εργαστηρίου θα είναι ο Γιώργος Τσιτσιρίγκος, Εκπαιδευτής Επικοινωνίας.

Με τη λήξη της Ημερίδας και του Βιωματικού Εργαστηρίου θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

Επισυνάπτουμε το πρόγραμμα των συγκεκριμένων Επιμορφωτικών Δράσεων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Δράμας.

Πρόγραμμα

 

 

Ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Δράμας

 

             Δρ. Κιουλάνης Σπυρίδων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.