2b524aecc3Απαντώντας στο από 30-10-2014 αίτημά σας για έγκριση εκπαιδευτικού υλικού σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο διατίθεται δωρεάν σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή, και λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. 76/13-12-2014 Πράξη του Δ.Σ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Εγκρίνεται η χρήση του εκπαιδευτικού εγχειριδίου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) με τίτλο «Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των προσφύγων» από εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπ/σης, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Να παραμείνει δωρεάν η δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης του υλικού από τους εκπαιδευτικούς για χρήση στα σχολεία, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των μαθητών ή των σχολικών μονάδων,

β) η χρήση του υλικού να γίνεται σε εθελοντική βάση από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι οφείλουν να επιλέγουν κάθε φορά εργασίες και δραστηριότητες παιδαγωγικά κατάλληλες ως προς τη στοχοθεσία του εργαστηρίου και ως προς την ηλικία των μαθητών και

γ) πριν από την εφαρμογή του σε σχολικό πλαίσιο, ο ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός μπορεί να απευθύνεται στον Τομέα Ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα στα τηλ. 210-6726462-3 για περαιτέρω συμβουλευτική υποστήριξη, ενδεχόμενες διευκρινίσεις ή οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση.

Ο ΔIΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.