uoiΣας ενημερώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετέχει στο πρόγραμμα Sunbeam στο πλαίσιο του Erasmus Mundus (Δράση 2 – Σκέλος 1), (http://www.sunbeam.univpm.it/EN/home). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα (Δράση 2 – Σκέλος 1) που στόχο έχει να διασυνδέσει πανεπιστήμια από την Ευρώπη και από τα Δυτικά Βαλκάνια. Το πρόγραμμα ακολουθεί την ευρωπαϊκή πολιτική για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εφαρμόζοντας τους κύριους στόχους της, όπως την προώθηση της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης, τη βελτίωση και την ενίσχυση των προοπτικών σταδιοδρομίας των φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης και τη βιώσιμη ανάπτυξη στις τρίτες χώρες μέσω της συνεργασίας στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Το έργο προσφέρει πλήρως χρηματοδοτούμενες υποτροφίες
α. Για φοιτητές, ερευνητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό από τα Δυτικά Βαλκάνια, προκειμένου οι συμμετέχοντες να επισκεφθούν ένα από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια της Ε.Ε.,
β. Για φοιτητές, ερευνητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια της Ε.Ε., προκειμένου να επισκεφθούν ένα από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια στα Δυτικά Βαλκάνια.
Η ανάπτυξη του προγράμματος σχετίζεται με στρατηγικής σημασίας γεγονότα, που συμβαίνουν στον ευρύτερο χώρο Αδριατικής-Ιονίου, κυρίως με τη δημιουργία της Μακρο-περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, της οποίας η στρατηγική χαράσσεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατόπιν εντολής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και έχει τεθεί σε λειτουργία από το τέλος του 2014.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στις ακόλουθες ιστοσελίδες:
http://ec.europa.eu/regional_policy/cooperate/adriat_ionian/documents_en.cfm#2
http://ec.europa.eu/regional_policy/cooperate/adriat_ionian/pdf/factsheet_29012014.pdf
http://www.interact-eu.net/macro_regional_strategies/macro_regional_strategies/283/14370
http://epthinktank.eu/2013/09/30/eu-macro-regional-strategy-for-the-adriatic-and-ionian-region-eusair/
Η συνεργασία στο πλαίσιο του SUNBEAM περιλαμβάνει Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης που ανήκουν σε όλες τις παραπάνω χώρες, με ένα επιπλέον Ίδρυμα από το Κοσσυφοπέδιο.
Οι εταίροι, έχοντας εργαστεί σε κοινά θέματα και στο παρελθόν, είναι σε θέση να δημιουργήσουν πλατφόρμα για την ανταλλαγή εκπαιδευτικών πρακτικών, προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα για την απονομή κοινών τίτλων μεταξύ των πανεπιστημίων των εμπλεκόμενων χωρών.
Παρακαλούνται οι Πρόεδροι των Τμημάτων, οι Προϊστάμενοι των Γραμματειών και η Δ/νση Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να συμπληρώσουν τον επισυναπτόμενο πίνακα με τον αριθμό των εισερχόμενων ατόμων που μπορεί να δεχτεί το κάθε Τμήμα ανά κατηγορία, μέχρι την Παρασκευή 23/01/2015 και να τον αποστείλουν στο[email protected] με κοινοποίηση στο [email protected] (Θέμα: Για το πρόγραμμα Sunbeam).

Για περισσότερες πληροφορίες, επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος:http://www.sunbeam.univpm.it/EN/home.

Η Επιστημονικώς Υπεύθυνη του Προγράμματος

Τζένη Παγγέ
Καθηγήτρια Π.Τ.Ν.
Ιωάννινα, 22 Ιανουαρίου 2015

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.