Sumvouleutikos stathmosΣτο πλαίσιο του κύκλου «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο», η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, μέσω του Συμβουλευτικού της Σταθμού Νέων, συνδιοργανώνει με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων μια Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Παιδί και οθόνες».

Οι συμμετέχοντες στη στρογγυλή τράπεζα θα συζητήσουν γύρω από τον κοινό προβληματισμό όλων μας για τη χρήση της τεχνολογίας και της πληροφορικής από τα παιδιά. Η διαφορετική αντίληψη του κόσμου λόγω της ψηφιακής τεχνολογίας, η νέα σχέση με τη γνώση και την πληροφορία ή το πώς εξελίσσεται η εκπαιδευτική σχέση σε αυτή τη νέα πραγματικότητα είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα τεθούν.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 (20.00-21.30) στο Αμφιθέατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας (Σίνα 31).

Συμμετέχοντες:

  • Stéphane Vial, Διδάκτορας Φιλοσοφίας, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Νîmes, συγγραφέας του βιβλίου L’être et l’écran (PUF)
  • Sylvain Joseph, Στέλεχος Κέντρου Διασύνδεσης της Εκπαίδευσης με τα Μέσα Πληροφορίας και Ενημέρωσης (CLEMI – Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας)
  • Μιχάλης Μεϊμάρης, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Συντονισμός: Odile Cobacho, Ακόλουθος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Συζητητές:

–   Odile Bailly-Dubois, Σχολίατρος

–   Άννα Πίγκου, Ψυχίατρος, Ψυχαναλύτρια, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής

–   Guy Rossignol,  Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου της Γαλλο-Ελληνικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά

Η είσοδος είναι ελεύθερη, θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο Διευθυντής

της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής

Στέφανος Καπέλλας

Οικονομολόγος

Πρόσκληση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.