ypourgeio paideias-2

mineduΓια την εκλογή νέου Πρύτανη
Ο κύριος Φορτσάκης τα είχε πάει καλά ως Πρύτανης τον πρώτο καιρό και σε αρκετά θέματα τον είχαμε κι εμείς ως Υπουργείο στηρίξει. Έχουμε δύο υποψηφιότητες αυτή του κ. Πελεγκρίνη στο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή του κ. Φορτσάκη, έχουμε μια ιδιαιτερότητα βέβαια, ο ένας δεν ασκεί πια τα καθήκοντά του, αλλά δείχνει τουλάχιστον τον τρόπο με τον οποίον τα άσκησε από πλευράς πολιτικής. Ο άλλος ο κ. Φορτσάκης ασκούσε τα καθήκοντά του.
Με βασικό επιχείρημα τα Κόμματα έξω από τα πανεπιστήμια.
Έξω από το πανεπιστήμιο όλοι εκείνοι οι οποίοι καταργούν το αυτοδιοίκητό του, χωρίς να είναι κράτος που και το κράτος απαγορεύεται να το καταργεί, αλλά και οποιοσδήποτε περαστικός απαγορεύεται να το καταργεί κατά το Σύνταγμα.
Λοιπόν για να περάσω στο ερώτημά σας καλά κάνανε και οι δύο, αλλά η υποψηφιότητα γιατί έχουμε δικαίωμα και κανείς δεν μπορεί να τους το στερήσει, αλλά ο εν ενεργεία Πρύτανης και μόλις εκλεγείς, δημιούργησε ορισμένα προβλήματα σε αυτούς που τον στήριξαν μονάχα.
Δηλαδή υπήρξαν αντιδράσεις διαμαρτυρίας, ήπιας βέβαια, από την πλευρά των πανεπιστημιακών δυνάμεων που τον εξέλεξαν, γιατί τον εξέλεξαν για να ασκήσει τα καθήκοντά του και κατά κάποιο τρόπο τώρα ξαναμπαίνουν στον κόπο να αναζητήσουν άλλον και δεν ξέρω αν έχει προχωρήσει η διαδικασία, ορίζοντας επιτροπή σύμφωνα με το
Νόμο 4009/2011 που τα ορίζει όλα αυτά.

Για το Νόμο Διαμαντοπούλου
Θεωρώ ηλίθιο, ανόητο, βλακώδες, αλλά ελλαδίτικο να αλλάζουμε τους νόμους πριν τους εφαρμόσουμε. Αυτός έχει ήδη εφαρμοστεί, έχουμε δηλαδή κοντά 3,5 χρόνια εμπειρίας και έχουμε δει τα πολλά καλά του και τα αδύνατα σημεία του.
Εγώ προκλήθηκα πολλές φορές από τους πανεπιστημιακούς φορείς να τον αλλάξω και είπα όχι δε θα το κάνω, θα περιμένω να ολοκληρωθεί ένα πρώτο χρονικό διάστημα εφαρμογής.
Μετά από τώρα οχτώ μήνες που είμαι στο Υπουργείο, έχω δει ποιο σημείο, ας πούμε σε σχέση με το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων Συμβουλίου και Πρυτανικών Αρχών, υπάρχει ένα μπέρδεμα εδώ, μια διελκυστίνδα ποιος είναι αρμόδιος και τραβάει το ένα μέρος από δω και το άλλο από την άλλη πλευρά, είπα ότι όχι δε θέλω να πάω αμέσως με το που ανέλαβα το Υπουργείο σε αλλαγή. Υπάρχει ανάγκη αλλαγής όμως εκεί.
Είπα ότι αν το κάνω εγώ θα φανώ ανώριμος κι ότι αλλάζω κάτι πριν το δω, υπάρχει τώρα ένας τρίτος χρόνος ακαδημαϊκής εφαρμογής αυτών των διατάξεων και θεωρώ ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει και εν προκειμένω συμφωνώ με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά για καθολική αλλαγή όχι δε συμφωνώ. Υπάρχουν σημεία πάρα πολύ καλά, τα οποία έχουν αναδειχθεί στην πράξη καλά κι όχι στη θεωρία και γιατί να τα αλλάζαμε;
Εν πάση περιπτώσει ένας διάλογος γι΄ αυτό είναι καλός, το βλέπω θετικό. Δηλαδή δε μου αρέσει αυτό, το ότι τα αλλάζω όλα, το πετάω εκείνο, κάνω το άλλο, αυτά είναι ελλαδίτικα και δεν είναι σωστά. Αλλά αλλάζω κάτι, που η εφαρμογή ανέδειξε λάθος, ναι συμφωνώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.