video_graphicΗ Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος διοργανώνουν μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα:«Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι».

Οι πρωτεύσαντες θα συμμετέχουν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας, που θα περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κρατικό Μνημείο και Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπ/σης Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αποτελεί το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με ιδιαίτερη μνεία στους Έλληνες Εβραίους. Οι μαθητές μέσα από τα έργα τους καλούνται να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το Ολοκαύτωμα, καθώς και να προβληματιστούν σχετικά με τη σημασία και την επικαιρότητά του στη σύγχρονη ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τους όρους συμμετοχής δείτε την σχετική εγκύκλιο και συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής του Υπουργείου Παιδείας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.